Mit liv online

blogindlæg

Mit liv online

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 4 måneder siden

Jeres mening betyder noget

På torsdag i gruppechatten skal vi snakke om hvordan man snakker sammen på nettet, hvad der kan være svært og også hvad gaming er for jer. Måske tænker du: "ej, det lyder kedeligt" eller "iiih altså, jeg havde lige glædet mig til endnu en åben chat", og det er helt okay. Jeg håber bare at du vil fortsætte med at læse lidt endnu, selvom du måske tænker sådan. 

Her i løbet af 2017, vil der kommer 3 gruppechats der handler om jeres oplevelse af sociale medier, gaming og nettet generelt. Det sker fordi at vi er ved at samle en række anbefalinger til politikerne (jeps, I hørte rigtigt) som er lavet af jer unge! Det er jeres anbefalinger og meninger om hvordan vi kan gøre sociale medier (også spil) til et federe sted at være som ung. De 4 gruppechats kommer til at være spredt ud over foråret, så det er altså ikke mange gange, at I har mulighed for at få jeres stemme luftet om det her emne.

a' hva' for no'e kommunikation

Selvom det måske er lidt for jysk (beklager), så er det lige præcis dét som chatten skal handle om: Hvordan kommunikerer vi (snakker sammen) på nettet og gennem en skærm. Det vil f.eks. handle om digital mobning, misforståelser, hvad der er nemmere at snakke om online (f.eks. det man deler her på Cyberhus) og hvad er svært at snakke om online. Jeg vil stille spørgsmål som: Kan man mærke nærvær gennem en skærm? Gør mobning mindre ondt når det er på skrift? Hvad er grænsen mellem ytringsfrihed og tilsvining? Kan man mærke et *knus*? Hvad sker der med følelser når man deler dem online? Kan man skade sig selv online?

Gaming

Selvom mange af jer sikkert bruger sociale medier eller rådgivningsplatforme (jer der læser det her, bruger i hvert fald Cyberhus), så vil vi også snakke om computerspil og hvad der også sker når man blander de to. Det gør man f.eks. i spil som momio eller moviestarplanet, hvor man både kan spille og snakke sammen. Vi kommer også ind på hvad man skal være opmærksom på og hvad der kan være svært eller udfordrende i både spil og på online platforme. Her vil det være spørgsmål som: Er jeg rigtig social når jeg spiller computerspil med andre? Hvilke fordele er der ved at game? Hvornår spiller man for meget? Hvad er en troll? Hvad er en flamer? Og meget andet.

Jeg glæder mig!

Som altid, vil jeg se frem til at have en god aften med jer og høre om jeres oplevelser med de sociale medier og nettet generelt. Det hele er stadig anonymt, og det I deler vil blive brugt som inspiration til en snak i en fysisk tænketank af børn og unge.

Kom og giv din mening til kende! 

Alle er velkomne! Vi ses på torsdag kl.18-21. Det bliver mega fedt!

Kærlig Hilsen

Rådgiver Signe  

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program