Ensomhed og kærlighed

blogindlæg

Ensomhed og kærlighed

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Kære alle, 

I torsdags havde vi gruppechat, hvor vi startede med at snakke lidt om ensomhed og efterfølgende fik snakket om en masse andre ting også, for eksempel kærester og sex. 

Hvad er ensomhed egentlig? 

Alle mennesker oplever en eller anden form for ensomhed en gang imellem, nogle oftere end andre, og nogle mere intenst end andre. Det er meget forskelligt, hvornår vi føler os ensomme, og hvordan vi håndterer ensomheden. I gruppechatten snakkede vi lidt om netop dette, og nogle følte ensomheden, når andre har travlt og har det sjovt, når man ikke selv har det, mens andre kunne føle sig lidt ensomme, når man er alene hjemme. Vi snakkede også om, hvad man gør, når man føler sig ensom, hvor det for nogle hjælper at være sammen med venner. For en ung handlede det mere om at lære at være i det, indtil det går væk. Ensomhed kan være meget overvældende, ligesom mange andre følelser, såsom sorg og vrede, og derfor kan det være naturligt at prøve at flygte fra følelsen. Det kan være en midlertidig løsning, det at flygte, når følelserne bliver for stærke, men det at lære at være i de svære følelser, kan noglegange være en mere permanent løsning, fordi man lærer at håndtere og forstå, hvad det er man føler. En ung skrev: altså nogle gange kan det være fint at skubbe det væk og være glad. Men sådan får jeg det ikke bedre i længden. 

Kærlighed og sex

Vi snakkede lidt om sex og kærlighed, hvornår man er klar, hvad andre forventer, og hvad man leder efter. De fleste kunne genkende det pres, man kan føle om ligesom at komme igang. Det er som om, der er nogle regler for, hvor langt man bør være med nogle ting, ved en bestemt alder. En ung skrev: Føler et kæmpe pres for at jeg skal være god til det, og fremstå som en med et par års erfaring. Sex og kærlighed er meget personligt, og man er enormt sårbar indenfor den verden. De fleste ved godt, at det er vigtigt at føle sig klar og tryg, når man skal have sex første gang, netop fordi det er meget sårbart. Men selvom man godt ved dette, kan det godt være noget, man glemmer lidt, når man føler det der pres for, hvordan man burde være og gøre. Det er så vigtigt, at man holder fast i de værdier, man har. Der er masser af tid til at gøre tingene i ens eget tempo. 

Efterårsferie

Gruppechatten holder efterårsferie, så næste gruppechat er den 25 oktober med Rådgiver Signe og gæsterådgiver Birgit. Chatten den 25 handler om spiseforstyrrelser, og kommer igen til at foregå på Gruppechat.dk. Læs mere om, hvordan du kommer på gruppechatten her

Vi ses efter ferien!

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Synes det er lidt øv, at gruppechatten er flyttet, selvom jeg godt kan se det gode i det. Men nu kan jeg ikke være med, for man skal bruge en mail og min virker ikke + jeg er ikke så glad for at give min mail ud til sider og andet. (Synes godt det kan blive for stressende at skulle tjekke mail)
Kan se at næste gruppechat handler om spiseforstyrrelser og vil gerne have være med til at chatte øv øv, men sådan er det jo bare.

387

Kære dig

Jeg kan godt forstå din frustration, og jeg kan også godt forstå at du ikke har lyst til at tjekke mails hele tiden. Hvis du vil, så kan du oprette en falsk mail som du laver din profil med - når du egentlig kun ønsker at være med i Cyberhus gruppechatten, så behøver du ikke at tjekke din mail hele tiden, men du skal huske dit login. Den ligger jo nemlig på samme tidspunkt som normalt, så hvis du bare logger ind hver torsdag kl.18-21 (eller når du synes emnet er relevant), så kan du godt være med - uden at tjekke mails :) 
Kærlig hilsen Rådgiver Signe

307

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program