Spiseforstyrrelser og selvskade

blogindlæg

Spiseforstyrrelser og selvskade

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 6 måneder siden

Kontrol

Når alt er i kaos, kan det virker rart at tage kontrollen på en meget konkret måde. Nemlig ved at påføre sig selv skade på en eller anden måde. Det kan være ved at sætte meget skarpe regler for sig selv ift. det man spiser, det kan være ved at såre andre med hårde ord, for selv at undgå at blive såret, eller det kan være ved at lave fysisk skade på sig selv. Det kan også være på mange andre måder, men fælles er, at det ikke virker særlig længe ad gangen, og at man derfor føler sig nødt til at gentage handlingen eller måske endda gøre noget som er endnu vildere. På den måde kan man hurtigt blive fanget i en ond cirkel.

Den onde cirkel

På torsdag skal vi tale om spiseforstyrrelser og selvskade. Vi skal tale om hvilken betydning det har, hvad der kan gøre det bedre/værre og hvordan man kan finde andre måder at få kontrol på - selv når alt virker helt udenfor kontrol. 

Vi skal også tale om den onde cirkel, og om hvilken rolle tanker og følelser spiller på den måde vi handler på, og også hvordan andre kan påvirke handlinger. Derfor er du også velkommen uanset om du selv har prøvet at selvskade, stadig har en spiseforstyrrelse eller hvis du måske kender nogen som har det svært.

Følsomt emne

Gruppechatten er jo for alle, men særligt vores yngste brugere skal være opmærksomme på at det her er et følsomt emne, som kan virke ret voldsomt. Hvis man sidder og bliver i tvivl, eller får det dårligt, er det derfor vigtigt at man siger noget til mig. Vi er nødt til at passe på hinanden. 

Hvor er gruppechatten?

Som nogle af jer ved, så er Cyberhus gruppechatten flyttet over på gruppechat.dk. Her skal du lave en profil for at være med. Du er stadig anonym, og du har samtidig mulighed for også at komme med i andre gruppechats. Hop ind på siden og tjek det ud. 

Jeg glæder mig til at chatte med jer!

Kærlige hilsner,

Rådgiver Signe

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program