Væk hjemmefra

brevkassespørgsmål

Væk hjemmefra

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 1 år 7 måneder siden

Hvad skal der til for at man kan komme væk hjemmefra. Det er ikke fordi jeg bliver slået eller sådan noget men mine forældre er virkelig strenge og jeg må ingenting. Er ikke sammen med nogen udenfor skole. Jeg er kun hjemme fordi jeg skal lave alt mulig. Har aldrig kysset med en dreng for jeg må slet ikke snakke med drenge. Jeg har ikke noget liv men hvad skal jeg gøre. 

Svar: 

Kære 15-årig pige

Mange tak for dit spørgsmål. Det lyder til, du står i en svær situation, hvor du oplever, at dine forældre er meget strenge, og at der er nogle ting, du gerne vil, men som du ikke må. Fx at være sammen med venner uden for skoletiden og snakke med drenge. Det kan jeg rigtig godt forstå, du gerne vil - det er helt normalt i din alder.

Du spørger, hvad der skal til for at komme væk hjemmefra. Det kommer an på mange ting. Når man er under 18 år, skal der dog være nogle meget alvorlige grunde til, at man ikke længere kan bo hjemme ved sine forældre. Hvis det er tilfældet, kan kommunen vurdere, at det er bedst at anbringe en ung. Ellers vil man kigge på, hvordan man kan hjælpe en ung med at få det bedre med sine forældre.

Jeg spekulerer på, om du har prøvet at snakke med dine forældre om, at du fx gerne vil ses med dine venner uden for skoletiden og have lov at snakke med drenge? Det kan være, dine forældre bliver strenge, fordi de gerne vil passe på dig og bliver bekymrede for, hvad der kan ske dig. Det kan også være, du har prøvet at snakke med dem om det, men at det ikke har ændret noget. Muligvis har dine forældre brug for hjælp til at finde ud af, hvordan de både kan passe på dig og samtidig lade dig være teenager. Måske har du en god lærer på din skole, du kan tale med om det her, og som sammen med dig kan snakke med dine forældre?  

Ellers kan du fx henvende dig i Ungekontakten i Aarhus (www.aarhus.dk/ungekontakten). Der sidder nogle rådgivere, du kan få samtaler med, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan håndtere den situation, du står i. De kan fx også hjælpe med at tale med forældre. 

Det er rigtig godt, du har skrevet og spurgt om hjælp. Det er ofte første skridt på vejen til, at tingene kan ændre sig. Jeg håber, du har fået svar på dit spørgsmål, og at du føler, du har nogle muligheder at gå videre med. Ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Mange hilsener

aarhuslouises billede
Iben fra Aarhus kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program