Har jeg gonore?

brevkassespørgsmål

Har jeg gonore?

brevkassespørgsmål af
Simon
21 år
Oprettet 1 uge 4 dage siden

Jeg er lidt nervøs og håber, I kan hjælpe mig. For nylig har jeg lagt mærke til, at det svier, når jeg tisser, og jeg har også fået noget mærkeligt udflåd. Jeg er bange for, at jeg måske har fået en kønssygdom, og efter at have googlet lidt, fandt jeg ud af, at det godt kunne være gonoré. Jeg faldt over denne side, hvor der står en masse om symptomerne, og det har gjort mig endnu mere nervøs, fordi det passer ret godt på det, jeg oplever. Har også haft ubeskyttet sex. https://paspaahinanden.dk/gonore/ Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre nu. Skal jeg tage til lægen med det samme, eller kan det gå over af sig selv? Jeg synes, det er ret pinligt at snakke om, men jeg er også bange for, at det kan blive værre, eller at jeg kan smitte nogen. Hvordan behandler man det egentlig, hvis det viser sig at være gonoré? Jeg håber virkelig, I kan give mig lidt råd med hvad jeg skal gøre Mvh, En ret nervøs fyr

Svar: 

Kære Simon,

Tak for dit gode spørgsmål. Det kan sagtens være tilfældet at du er smittet. Det kan heldigvis let behandles med tablet antibiotika.

Det vigtigste er at gå hurtigt til lægen og få det undersøgt. Prøvesvaret kommer efter få dage - og så er det eneste andet vigtige at du opsøger seksuelle partnere fra perioden - så spredningen stoppes.

De bedste hilsener, lægen

katrinefs billede
Katrine fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program