Er det forkert?

brevkassespørgsmål

Er det forkert?

brevkassespørgsmål af
Bella
18 år
Oprettet 1 måned 2 uger siden

Hej. Har haft noget kørende med en i et godt stykke tid. Ik kærester eller noget bare hygge. Vi kom op og skændes og blev begge enige om at vi ikke skulle ses mere. Det var en træls situation og jeg syntes virkelig han var en idiot så jeg var ret ligeglad med ham på det tidspunkt. Der gik op til 2 måneder hvor jeg overhovedet ikke har været i kontakt med ham indtil i går aftes hvor han skrev til mig. Han skrev at han savnede mig og godt ville se mig igen. Er det en fejl hvis jeg ser ham igen? Altså jeg har været ligeglad med ham i 2 måneder og er for længst kommer over ham. Savner ham ikke, tænker sjældent på ham og jeg ved ik om jeg har lyst til at komme op og skændes med ham for anden gang fordi det var virkelig en ubehagelig situation for mig. På den anden side kan det godt være han har ændret sig og jeg har jo også de gode minder fra da vi var sammen jeg husker ind i mellem. Jeg er utroligt forvirret.

Svar: 

Hej Bella,

Tak for dit spørgsmål. Det er jo ikke så let at svare på, men jeg vil gerne prøve at komme med nogle overvejelser, som jeg håber du kan bruge. Det simpleste spørgsmål er nok om du kan mærke at du har lyst til at se ham igen? Hvis du tilfældigt mødte ham på gaden om lidt, ville du så blive glad? Hvis du forestiller dig at du havde en aftale med ham i aften, ville du så glæde dig? Hvis svaret er ja, er det måske en god ide at mødes med ham. Hvis svaret er nej, er der måske ikke nogen grund til at se ham igen.

Måske er dit svar at du ikke rigtigt ved det, og så er det selvfølgelig lidt mere kompliceret. Hvis jeg skal være ærlig, tror jeg ikke man kan ændre sig ret meget på 2 måneder. Så hvis du mødes med ham, tror jeg det er vigtigt at du har lyst til at mødes med den person han også var 2 måneder siden, og ikke en person du håber han har ændret sig til.  Jeg ved jo ikke hvad der skete da I havde jeres skænderi, men det lyder som om det var en ret ubehagelig oplevelse for dig. Med mindre det var noget helt usædvanligt I skændtes om, skal du nok være forberedt på at det kan komme til at ske igen, så du passer på dig selv.

Du skriver at du ikke har tænkt på ham eller savnet ham, og alligevel er du i tvivl om du skal se ham igen. Det får mig til at tænke på, om grunden til at du ikke har tænkt på ham, er fordi han ikke betød så meget for dig eller om du mere har undgået at tænke på ham fordi du er blevet vred over jeres skænderi? Hvis det mest er det sidste, kan det måske godt være værd at undersøge om du alligevel stadig har følelser for ham. Hvis det mest er det første, og du egentlig er videre med dit liv, tror jeg du skal overveje hvad du vil opnå ved at mødes med ham. Hvis han savner dig og har følelser for dig, er der måske ikke nogen grund til at mødes hvis det ikke er gengældt?

Hvis du beslutter at mødes med ham, er det nok en god ide at starte med bare at mødes kort og snakke, I kunne f.eks. gå en tur sammen. På den måde ville du få mulighed for at opleve hvad du egentlig føler når du ser ham, inden du tager beslutningen om, om I skal ses igen.

Jeg har ikke kunnet give dig et klart svar på om det er en fejl at se ham igen, men jeg håber at du kan bruge mine overvejelser til selv at mærke efter hvad der føles rigtigt. Husk at du altid er velkommen til at skrive igen!

Mange hilsner,
Marie

cyberhusdittes billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program