Skifte skole

brevkassespørgsmål

Skifte skole

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 2 måneder 2 uger siden

Hej jeg er en dreng på 12 år Jeg har længe overværet at skifte skole lige nu går jeg på specialskole fordi jeg har autisme Grunden til at jeg vil skifte skole der er 5 grunde til at jeg vil skifte skole Nr 1 Der jeg starte i Nulte klasse/Børnehaveklasse. Begik jeg vold med legetøjets skovle og sten og spark og slag Nr 2 Der jeg starte i Femte klasse stjal jeg først min klasse kamsteg.S telefon og gik udenfor i skolegården ved en fodboldtbane hvor der et hegn ud til vej plus. Om bag hegne er der en gryft nede i gryften er der noget busk hvor jeg har kaste 3 telefoner over hegne jeg tror alle 3 telefoner er fundet der der tit bliver skudt fodboldte over hegne og så have jeg os stjåjlet 400 kr hvor så kun have give 200 kr tilbage resten af sædlerne har jeg revet over smidt væk Det er 2 år siden det skete og jeg tænker stadigvæk meget over det Nr 3 i år lavet grafitti med tuscher og tænker stadig væk meget over det ligesom alt andet jeg har gjort Nr 4 Føler mig dårligt anderkendt i skole jeg føler mig Kendt/Populær. over for alle voksne på skolen mine 2 venner som er drenge og resten og ellers er der ik nogen elever der ved noget Nr 5 Min ven L**** har fået mit tlf men fortryder det min mor og far ved ik at jeg fortryder det han ringer altid konstant og sender ligegyldige videoer og billeder og er genarelt fortiden blevet træt sf ham selvom jeg lige har fået ferie ringer han stadig væk også har jeg heller ik særlig meget lyst til at være venner med ham Min mor og far ved godt jeg begået vold og tyveri og lavet grafitti med tuscher og ved os godt jeg vil skifte skole Jeg vil gerne gå på folkeskole ligesom min lille søster på 8 år Så jeg kan få nye venner Hilsen dreng på 12 år

Svar: 

Hejsa dreng på 12 år.

Vold tyveri og hærværk er selvfølgelig ikke gode ting, men du skriver at du tænker meget over det og jeg fornemmer tydeligt at du fortryder de ting du har gjort. Det fortæller mig at du måske allerede har gjort dig nogle tanker om hvordan du kunne tænke dig at ændre noget i fremtiden og det er mega fedt og en rigtig vigtig start!
Jeg tror at du, pga. de ting du har gjort tidligere, har fået en "rolle" som ham der altid laver ballade på din skole. For at komme ud af den rolle, kræver det hårdt arbejde med dig selv, og ikke mindst hjælp fra dem omkring dig! Hjælpen kan f.eks. komme fra dine forældre eller dine lærere og pædagoger på skolen. Det er vigtig at det er nogen der kender dig og dine behov rigtig godt i forvejen. 

Det ville være oplagt at få hjælp fra den lærer du føler dig mest tryg ved, eller hos en pædagog der også ser dig i skolen og jeg er sikker på at hvis du kan forklare dem at du gerne vil starte på en frisk, så vil de rigtig gerne hjælpe dig med at komme ud af den rolle som du har fået. Grunden til at din lærer eller pædagog kan være gode at søge hjælp hos, er at de kender dig i den rolle du har fået på skolen og kan derfor hjælpe dig til hvordan du kommer af med den igen. Samtidigt kan de hjælpe dig med at forklare dine klassekammerater og de andre voksne på skolen at du gerne vil ud af den rolle de ser dig i. Hvis du ikke har en lærer eller pædagog du føler dig tryg ved, kan du snakke med skolelederen.

Dine forældre er helt sikkert også vigtige i forhold til at komme videre. De kan hjælpe dig med at snakke med din lærer så du på en god måde kan fortælle at du gerne vil starte på en frisk. Det er sikkert også dem der kender dig bedst, så de kan også hjælpe dig med at finde ud af om det er bedst med en ny skole, eller om det giver bedst mening at fortsætte på den gamle. 
Det er dog ikke sikkert at dine forældre er alene om at bestemme om du skal fortsætte i specialskole eller om du kan komme på en folkeskole. Det skal I snakke med kommunen og skolen om, og så træffer de en beslutning, sammen med dine forældre, om hvad der vil være bedst for dig. 

Jeg kan godt forstå at du gerne vil gå på en folkeskole, og samtidig syntes jeg det er vigtigt at fortælle dig at en specialskole virkelig kan være rigtig god, hvis man nogen gange har brug for hjælp. I en folkeskole er der ofte kun 1-2 lærere til en hel klasse med 15-28 elever. Der er derfor rigtig mange andre man skal dele lærerens opmærksomhed med og det kan være svært for læreren at få tid til at hjælpe alle. På en specialskole har de voksne ikke så mange elever i klassen og derfor er der meget bedre mulighed for at få hjælp når man har brug for det. Derudover er de voksne på en specialskole typisk vant til at arbejde med børn der f.eks. har autisme ligesom dig og de har derfor ofte lettere ved at forstå dine behov og hjælpe dig. 
Derfor syntes jeg at du skal overveje om det er en folkeskole, eller en specialskole, hvor der er bedre mulighed for at få hjælp fra de voksne, der er den bedste løsning for dig. 
Hvis I finder ud af at det bliver for svært at komme ud af din gamle rolle på den gamle skole, kan I måske undersøge om der er en anden specialskole du kan starte på, hvor du kan få en frisk start. Det kan også være at der er mulighed for at komme ind i en anden klasse, end den du allerede går på. 
Det er selvfølgelig vigtigt at du både får hjælp, og også selv har fokus på at tingene skal ændre sig, så du ikke "falder tilbage" i din gamle rolle, hvis du får muligheden for at starte på en frisk et nyt sted. 

Du nævner også to andre ting som jeg gerne hurtigt vil kommentere på.
Du nævner at du har givet dit nummer til en af dine venner, men at du fortryder nu, fordi at han kontakter dig rigtig ofte. 
Først syntes jeg at du skal prøve at snakke med ham eller skrive en besked til ham, hvor du forklarer ham at du syntes han ringer og skriver for meget og at du har brug for en pause. Du kan få dine forældre til at hjælpe dig med at skrive en besked hvor du får forklaret det godt. 
Hvis det ikke hjælper, kan du prøve om du bare kan ignorere hans beskeder og opkald, men hvis det er for svært, kan du altid blokere hans nummer på din telefon. Hvis du så på et tidspunkt får lyst til at han gerne må kontakte dig igen, kan du fjerne blokeringen. 

Du nævner også at du godt kunne tænke dig at få nogle nye venner. Det er altid en god idé at få nye venner, og det kommer jo ofte helt automatisk hvis man skifter skole. Hvis du ender med ikke at skifte skole, kan du overveje om du vil starte til en ny fritidsaktivitet. Det kunne f.eks. være fodbold, gaming, ridning, drama, karate eller lige det du har lyst til at gå til. I de fleste kommuner kan man finde en fritidsvejleder der kan hjælpe en med at finde en god fritidsaktivetet at gå til. Bare søg på google efter "fritidsvejleder" og så den kommune du bor i.

Til sidst vil jeg bare sige at jeg syntes det er mega fedt at du har skrevet herind for at få hjælp til hvordan du kan komme ud af din rolle og starte på en frisk,
Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig!

God ferie!
Mvh. Chris - Cyberhus

cyberhusrasmuss billede
Chris fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program