Forhud

brevkassespørgsmål

Forhud

brevkassespørgsmål af
Dreng
14 år
Oprettet 11 måneder 3 dage siden

Hej Cyberhus Ka jeg har jo dette lille problem og det er at min forhud ikke kan trækkes særlig langt tilbage og det gør det blandt andet svært at vasken den helt. Jeg har hørt at man kan få en omskæring der vil læse det, men det ville jeg være lidt ked af. Jeg ved også at jeg burde tale med mine forældre, men jeg følger lidt det er noget som jeg helst vil undgå. Mange gange tak på forhånd. Mvh Dreng

Svar: 

Kære dreng,

Jeg kan godt forstå, at du synes at det er lidt svært at tale med dine forældre om din forhud, som ikke kan trækkes helt tilbage – det kalder man forhudsforsnævring.
Det er ikke farligt at have forhudsforsnævring, men som du selv skriver, så kan det være svært at vaske sig under forhuden og for nogle kan det også gøre ondt, når penis bliver stiv. For de fleste med forhudsforsnævring kan man behandle med en salve, som man skal smøre på forhuden derhjemme hver dag i ca. 4 uger.

Salven gør forhuden mere blød og elastisk, mens man ”træner” forhuden til at blive mere løs og kunne trækkes helt tilbage. Det er kun meget sjældent at man laver omskæring, da behandlingen med salve virker for langt de fleste. Jeg synes du skal tale med dine forældre, så I kan få din læge til at kigge på det og I sammen kan finde ud af, om du skal forsøge behandle med salven.

Mvh Trine, læge

TrineGs billede
Trine fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program