Uregelmæssig menstruation

brevkassespørgsmål

Uregelmæssig menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 2 år 3 måneder siden

Hejsa. Jeg skriver omkring nogle uregelmæssige blødninger som jeg har oplevet, som jeg håber i kan hjælpe med. Mine minipiller, som jeg har taget siden juni sidste år, giver mig vildt lange og uregelmæssige blødninger. Jeg er blevet foreslået p-piller en del gange, men jeg har altid bare hellere ville have at minipillerne fungerer, fordi jeg ikke ønsker en forhøjet risiko for blodpropper. Jeg er også ret afvisende for en spiral, da jeg føler jeg skal være ældre. Jeg tænker ret meget over hvad jeg gør ved min krop. Jeg har en kæreste og derfor ønsker jeg at kunne beskytte mig selv. Jeg startede som sagt på pillerne i juni sidste år, og jeg blødte i ca. 3 måneder i streg og jeg var overbevist om, at jeg aldrig ville stoppe med at bløde. Det var ikke bare pletblødninger, men menstruationsstyrke. I september måned stoppede den pludselig i 3 måneder, men så startede den igen nytårsaften.. Jeg har nu haft det i snart 20 dage og jeg går og tvivler på om jeg skal have det igen i 3 måneder, for det synes jeg ville være knap så fedt. Ved i noget om hvad jeg kan forvente? Tror i jeg skal forvente en lang menstruation igen, eller skal jeg begynde at tænke på en helt anden præventionsform. Mvh. Pige på 17 år.

Svar: 

Kære Brevkasse-bruger.

Tak for dit spørgsmål. Det er meget forskelligt hvordan kroppen reagerer på mini-piller. De fleste vil opleve nogle uretmæssige blødninger. Jeg synes dit lyder voldsom og generende for hverdagen. Jeg kan ikke sige noget om hvor længe du vil bløde denne gang men tænker ikke mini-piller er vejen frem for dig. Man kan nogle gange skifte til stærkere mini-piller med god effekt.
Alternativt kan du blive henvist til en gynækolog som kan undersøge dig, hvis der nu skulle være en årsag til dine blødninger fx en lille polyp. Jeg tror bestemt ikke der er en alvorlig årsag, vil jeg lige slå fast ☺️
Spiral er også en mulighed som man sagtens kan få selvom man er ung. Der er udviklet små spiraler som er lettere at lægge op selvom man ikke har født børn. Dette kan en gynækolog også hjælpe med. 
p-piller er du ikke så glad for, men de er ellers også en god mulighed hvis man ikke har overvægt, rygning eller slægtninge som har haft blodpropper.

Tag i første omgang en snak med din læge og evt en gynækolog. Held og Lykke.

Mvh Christine, læge

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program