Forvirring

brevkassespørgsmål

Forvirring

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 1 år 5 måneder siden

Jeg har et problem da jeg har en kærste på skolen og der er startet en pige til i min klub som jeg pludselig har fået følelser for. Jeg har virkelig sommerfugle i maven men jeg er også glad for min kæreste. Har vildt dårlig samvittighed og forstår ikke hvad der sker eller hvad jeg skal gøre🥺

Svar: 

Kære dig.

Øv, det var da et lidt træls dilemma du sidder i der, men så er det rigtig sejt at du rækker ud spørger til råds, så du måske bedre kan forstå din sværere og forvirrende situation.

Dine følelser er normale:

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at det er helt normalt at have følelser for andre mennesker også selvom man allerede er i forhold og elsker sin kæreste. Det er også helt normalt at have tvivl og forvirring om, hvad man skal gøre i sådanne situationer. Det bedste, du kan gøre, er at prøve at være ærlig over for dig selv og dine følelser overfor begge piger.

Prøv først at blive venner med pigen fra klubben:

Hvis du har følelser for den anden pige, kan du overveje at prøve at lære hende bedre at kende. Det betyder ikke, at du nødvendigvis skal handle på dine følelser eller slå op med din nuværende kæreste. Men det kan være en anden mulighed for dig at forstå dine følelser bedre og finde ud af, hvad du virkelig ønsker, og finde ud af hvem du har bedst kemi med. Husk at være respektfuld overfor både din kæreste og den anden pige. Undgå utroskab, at spille de to piger ud mod hinanden eller at være uærlig over for nogen af dem.

Snak med din kæreste:

Hvis du har mod på det, kan du også overveje at tale med din kæreste om dine følelser og tanker. Det kan være en svær samtale det ved jeg, men at være ærlig og åben om dine følelser er vigtigt i et forhold, selv når det handler om sværere emner som dette. Hvis du beslutter dig for at tale med din kæreste, kan du fx sige noget med ”Jeg er forvirret over mine følelser, jeg holder virkelig meget af dig, men der er også en anden pige” Du kan tage snakken enten over beskeder eller undre fire øjne, det afhænger hvad du er mest komfortabel med.

Tag en pause og gå i tænkeboks:

Det kan også være en god ide at gå i den helt modsatte retning og tage dig tid til at reflektere over dine følelser og prøve at forstå, hvorfor du har dem. Hvorfor har du fået følelser for netop den pige du har mødt i din klub? Hvad er så specielt ved hende i forhold din nuværende kæreste? osv. Det kan også være en god ide at tage en pause fra begge piger og prøve at samle dine tanker. Du kan overveje at tage lidt tid til at tænke over dine følelser og hvad du ønsker i dit liv.

Hvis du føler dig forvirret og overvældet, kan det være svært at træffe beslutninger omkring hvem du skal vælge, så at tage en pause kan hjælpe dig med at samle dine tanker og give dig den nødvendige tid og plads til at tænke over dine følelser.

Det kan også være en god ide at tale med din kæreste og fortælle hende, at du har brug for lidt tid og plads til at tænke over dine følelser. Kommunikation er en vigtig nøgle i ethver forhold, og det er så vigtigt at være både ærlig og åben omkring dine behov og følelser.

Husk at være respektfuld over for din kæreste og den anden pige, uanset hvad du beslutter dig for at gøre.

Endelig kan det også være en god ide at tale med en ven, som du stoler på, om dine følelser og situationen. De kan give dig et andet perspektiv og støtte i at håndtere disse følelser på en sund måde også kan du også få nogens andre meninger og råd på hvad du kan gøre.

Hvis du beslutter dig for at blive hos din kæreste, kan du prøve at fokusere på de ting, du elsker ved hende, og arbejde på at styrke jeres forhold. Hvis du beslutter dig for at slå op, er det vigtigt at gøre det på en respektfuld og hensynsfuld måde uden at såre eller gøre hende ked af det.

Jeg vil runde mit skriv af med at sige at jeg vil sende en masse god energi i din retning og jeg håber du kan bruge mit svar til noget og, at du kan få løst dit dilemma på en sund og ordentlig måde. Al held og lykke til dig!

Venlig hilsen Kylie.

cyberhuskyles billede
Kylie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program