Selvmordstanker?

brevkassespørgsmål

Selvmordstanker?

brevkassespørgsmål af
Vic
14 år
Oprettet 1 år 1 måned siden

Jeg er begyndt at tænke ret meget over det her med at man skal dø. Nogle gange synes jeg det er ret svært at give slip på tanken, hvis jeg tænker meget på det og så kan jeg godt blive ret bange. Er det normalt? Og så kom jeg også til at tænke på om det at jeg tænker på at jeg skal dø, er det samme som selvmordstanker? Har ikke prøvet det før så undskyld hvis det er et dumt spørgsmål.

Svar: 

Kære Vic

Tak for dit spørgsmål. Det er slet ikke et dumt spørgsmål du kommer med der tværtimod, det er et interessant spørgsmål du kommer med der.

Det er helt normalt at man fra tid til anden kan tænke på døden og føle bekymring og/eller angst ved tanken om det. Døden er en naturlig del af livet, vi skal alle dø en dag, og de aller fleste af os har oplevet en tæt på os dø, men derfor kan det stadig være skræmmende og svært at forholde sig til, især når vi tænker på det i forhold til vores eget liv og vores nærmeste. Er du måske bange for nogen tæt på dig skal dø?

Det er dog vigtigt at skelne mellem almindelige tanker om døden og selvmordstanker. Selvmordstanker involverer en mere aktiv og bevidst tankegang om at tage sit eget liv, selvmordstanker udspringer også typisk fordi man har det så skidt med sit liv, at man ikke kan se nogen ide med livet mere, mens tanker om selve døden generelt er mere passive og kan mere være en refleksion over livet, og hvad der måske er efter døden- er der et efterliv eller er det bare en søvn man aldrig vågner fra fx.

Når det er sagt, kan det være en rigtig god ide at tale med nogen om dine tanker og følelser omkring døden, hvis du føler dig bekymret eller bange. Kan anbefale dig at tale med en god ven/veninde eller et familiemedlem som kan hjælpe dig med at forstå dine tanker og følelser og måske kan i så i fælleskab finde en løsning så du bedre kan forholde dig til det med døden

Håber mit svar kan hjælpe dig lidt, og rigtig god dag til dig.

Venlig hilsen Kylie.

cyberhuskyles billede
Kylie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program