ADHD

brevkassespørgsmål

ADHD

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 1 år 2 måneder siden

Har jeg ADHD? Kan ikke spørger min mor Kan I måske give mig nogle symptomer

Svar: 

Kære du

tak for dit spørgsmål, og godt du søger svar!

Nu nævner du jo ikke nogen specifikke symptomer du tror kunne være ADHD, men jeg skal prøve at forklare nedenfor hvad ADHD kan indebære. 

ADHD kommer i to versioner ADHD og ADD, forskellen er at der ikke ses hyperaktivitet ved ADD, som der gør ved ADHD, men symptomerne er ellers de samme. Når man er hyperaktiv vil det sige man kan have svært ved at sidde stille, det kan også fx være ens tanker hele tiden er et andet sted. 

De typiske adhd-tegn indkluderer fx lav koncentration.  Man kan have mange tanker i hovedet eller man kan springe hurtig fra en tanke til en anden, man kan også have svært ved sidde stille måske længere tid af gangen, man kan måske lettere blive vred og frusteret fordi ens hjerne er anderledes bygget end en person uden adhd. 

Dette er nogen af de typiske adhd tegn, men det er vigtigt at huske ikke to mennesker med adhd er ens, og ikke alle symptomer behøver være til stede i samme grad fx kan en person med adhd måske have meget svært ved at holde koncentrationen, mens en anden kan have svært ved at styre sit temperament. ADHD er svær at beskrive helt præcis da det som sagt opleves forskelligt fra person til person.

Hvis du er bekymret for om du har adhd syntes jeg du bør overveje at tage snakken med din mor så du evt kan blive undersøgt af en professionel. Hvis du ikke tør sige det til hende ansigt til ansigt, så kan du måske prøve at skrive et brev eller en sms til hende istedet for, og prøve at sætte ord på din tanker, og hvorfor du måske tror du kunne have adhd.

Håber du kan bruge mit svar til noget, og held og lykke til dig!

hilsen Kylie

cyberhuskyles billede
Kylie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program