Kysse og kæle

brevkassespørgsmål

Kysse og kæle

brevkassespørgsmål af
Peter
15 år
Oprettet 1 år 3 måneder siden

Må mig og min “dame på 13 år kysse og kæle btw bror jeg er over 15:)

Svar: 

Hej Peter

Du spørger, om du og din dame må kysse og kæle. Hun er 13 år, og du skriver, at du er over 15 år. Da jeg ikke ved præcist, hvor meget ældre end 15 år du er, er det svært for mig at svare konkret på dit spørgsmål. Det er det, fordi det kan være rigtigt svært at vurdere, hvornår en aldersforskel er for stor. Det er særligt svært i ungdommen, hvor der kan være stor forskel på modenhedsniveau, og hvor klar man er på at kysse, kæle eller have sex.

Det er sådan, at den seksuelle lavalder er 15 år, og det betyder, at man ikke må have sex (eller andre former for seksuel kontakt) med unge under 15 år. Hvis vi kun ser på det, vil det betyde, at du ikke må kysse eller kæle med din dame. MEN den seksuelle lavalder er til for at beskytte børn og unge mod at blive seksuelt udnyttet af personer, som er voksne eller meget ældre end dem selv. Det betyder, at hvis to nogenlunde jævnaldrene har sex eller kysser og kæler med hinanden, fordi de har lyst til det, er der ikke noget galt i det. Men hvis aldersforskellen bliver for stor, kan det blive strafbart. Du kan læse mere om den seksuelle lavalder hos Sexlinien her

Fordi din dame er 13 år, og du er over 15 år, synes jeg, at du skal overveje, om I kan vente med at kysse og kæle, til hun er blevet lidt ældre. Men hvis I ellers føler jer tiltrukkede af hinanden, og I begge har lyst til at kysse og kæle, så tænker jeg ikke, at der er noget problem i det.

De bedste hilsner
Marie

 

Nikitass billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program