Min kæreste

brevkassespørgsmål

Min kæreste

brevkassespørgsmål af
William
13 år
Oprettet 1 år 6 måneder siden

Hej min kæreste har en stemme som siger ting til hende. Hun har flere gange skåret og prøvet at dræbe sig selv( dog har hendes venner fået hende til at lade vær) men jeg ved virklig ik hvad jeg skal gøre. Hun vil ikke have hjælp. sidste gang hun prøvede at få hjælp blev hendes forældre sure og nu er hun bange. Hvad kan jeg gøre vh en forvirret dreng.

Svar: 

Kære William

Det lyder som om, at din kæreste har det svært, og jeg kan godt forstå, hvis du er bekymret for hende. Jeg synes, det er flot af dig, at du har mod på at skrive herind i brevkassen for at få hjælp til hende. Det vidner om, at du er omsorgsfuld og gerne vil din kæreste det bedste.

Det, du beskriver, at din kæreste oplever, lyder meget alvorligt. Det lyder også som om, at hun har brug for mere hjælp, end hvad du og hendes venner kan give hende. Derfor er det vigtigt, at din kæreste får talt med en voksen omkring, hvordan hun har det. Hvis hun ikke kan tale med sine forældre om, hvordan hun har det, kan det være en mulighed, at hun kan tale med en anden voksen så som en lærer, sundhedsplejerske eller et andet familiemedlem. Hvis hun har brug for at få sat ord på sine følelser og tanker, er hun også velkommen til at skrive til os på SMS 25 80 60 60 eller til at tale eller chatte med en rådgiver fra Livslinien her.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil hjælpe din kæreste. Hun er heldig, at hun har en som dig hos sig. Men det er også vigtigt for mig at fortælle dig, at hendes helbred er et voksen-ansvar. Det kan være svært at være vidne til, at andre har det dårligt, og selvom du måske har lyst til at gøre alt for at hjælpe, så skal du også huske at passe på dig selv. Du kan være der for hende ved at støtte hende og lytte til hende, men det er voksne, som skal hjælpe hende til at få det bedre.

Jeg håber på det bedste for dig og din kæreste og sender store virtuelle kram jeres vej.

De bedste hilsner
Marie

 

Nikitass billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program