Uregelmæssige blodprøver

brevkassespørgsmål

Uregelmæssige blodprøver

brevkassespørgsmål af
Cecilie
23 år
Oprettet 1 år 8 måneder siden

Jeg har for 4 måneder siden fået taget blodprøver hvor mine trombocytter og lymfocytter var forhøjet. Måneden efter var både trombocytter, lymfocytter og leukocytter forhøjet. Måneden efter var alle disse normale, men mine Erytropoietin var helt i bund på 2,2 IU/L. Og nu her er mine trombocytter, Urat;P og Albumin;P forhøjet. Er dette normalt eller burde jeg få lavet en test mere om 1-3 måneder?

Svar: 

Hej Cecilie, og tak for dit gode spørgsmål :-)

Det er som udgangspunkt svært alene at udtale sig om blodprøver, når der ikke foreligger en historie bag disse blodprøver. I hvilken sammenhæng blev de taget? Har du været syg op til? I udgangspunktet bliver lymfocytter og trombocytter forhøjet, hvis man har en virusinfektion (forkølelse etc). Men jeg skal være meget forsigtig med at udtale mig, da jeg ikke har de ekstakte talværdier for dine blodprøver...

Jeg kan dog garantere dig, at hvis dine blodprøver har været al for skæve, så ville din egen læge havde taget fat i dig :-) Så hvis egen læge ikke har gjort det, så er der i realiteten ingen grund til bekymring :-) 

Håber mit svar er fyldestgørende, og at du kan bruge det.

Mvh

Khaled, Læge

Khaleds billede
Khaled fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program