Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Oscar
14 år
Oprettet 1 år 10 måneder siden

Jeg er 14 år og skal have sammen lege med en 13 er det Ok hun har selv givet sammentyge men hvad hvis politiet finder ud af det kan der så ske noget

Svar: 

Hej Oscar 

Det er godt du spørger, når det handler om samtykke og seksuel lavalder, for det kan godt være lidt forvirrende.

Det vigtigste er selvfølgelig at I er helt enige, som du siger at I er. Seksuel lavalder er slet ikke aktuelt i jeres tilfælde, fordi I begge er under 15 år. 

Loven om seksuel lavalder handler om at voksne ikke må have sex med unge under 15 år. Den siger ikke noget om hvor gammel man skal være før man må have sex, så man må sådan set gerne have sex som 13- eller 14 årig. 

Når det så er sagt synes jeg det er vigtigt, at I lige tager endnu en snak, og spørger hinanden om I egentlig er helt klar. De fleste på din alder har fantasier om sex, og lyst til sex. Men langt de fleste nu unge venter alligevel til de er 15-16 eller endnu ældre. De ekstra år giver de fleste en bedre føling med sin egen krop og lyst, og det kan gøre det nemmere at mærke efter hvad der egentlig føles rart, og hvad der måske føles over grænsen. Og jo bedre man kender sig selv, sin krop og sin lyst, jo bedre kan sex og blive. Det er blot en overvejelse, som jeg synes I skal tage med, inden I hopper ud i det. I forhold til loven og politiet er der ingen problemer, så længe I er helt enige. 

Mange hilsner Pedro 

Pedros billede
Pedro fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program