Platfod

brevkassespørgsmål

Platfod

brevkassespørgsmål af
Bine
17 år
Oprettet 1 år 10 måneder siden

Jeg har i længere tid ønsket at løbe. Jeg er også startet i fitness her den 1 juni, men mine fødder gør ondt hvis jeg går 6 eller flere km/t. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre. Jeg burde få nogle ordentlige sko sikkert nogle special designet eller noget men de er pænt dyre. Så har jeg nogle sko med et meget højt/stort svang og det gør også ond for mine fødder. Så hverken for meget svang eller slet ikke noget gør ondt. Er der nogle øvelser jeg kan lave med mine fødder så jeg skaber det naturlige/normale svang? Og hvad synes du jeg skal gøre?

Svar: 

Hej Bine, og mange tak for dit gode spørgsmål :-)

Som du korrekt siger, så kan man afhjælpe problemet ved at bruge ordentligt fodtøj med god svangstøtte under foden. Alternativt kan indlæg mindske ubehaget, idet indlægget fordeler belastningen jævnt over hele fodsålen. 
Generelt er styrketræning og udstrækningsøvelser også en meget god ide at afhjælpe problemet, for at øge muskelstyrken til foden og samtlige senebånd. 

Jeg kan anbefale denne hjemmeside, som er lavet af fysioterapeuter, da det ellers vil være svært at forklare hvordan du skulle lave øvelserne :-) Tjek linket ud: 
https://www.fysio.dk/globalassets/documents/pjecer-og-blanketter/krop-fy...
Denne hjemmeside beskriver også hvad ordentligt fodtøj er, og guider dig rundt omkring ift det at have platfod

Det handler om 2 simple principper:
1) Træning
2) Ordentlig fodtøj, evt indlæg.

Håber ovenstående var svar nok på dit spørgsmål :-)

Mvh

Khaled, læge

Khaleds billede
Khaled fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program