Veninde vil begå selvmord

brevkassespørgsmål

Veninde vil begå selvmord

brevkassespørgsmål af
V
11 år
Oprettet 2 år 3 måneder siden

Min ven har tænkt på at begå selvmord men jeg er virkelig for hun gør det svar gerne snart er pisse bange

Svar: 

Hej V 

Jeg kan godt forstå at du er rigtig bekymret for din veninde, og det er godt at du skriver. 

Du gør det helt rigtige ved at dele din bekymring, og det er også det jeg vil råde dig til at gøre igen, så du ikke skal gå alene med den her bekymring. 

Kunne du fortælle om din bekymring til dine forældre? Det kunne også være din lærer. Ja, bare en voksen som du er tryg ved. Det er vigtigt at du får fortalt det her til en voksen, som så kan tage ansvar for at hjælpe din veninde. 

Måske tænker du at det vil gøre din veninde ked af det, hvis du siger noget til en voksen, men jeg er helt sikker på at det er det bedste du kan gøre. 

For når hun har det så dårligt, så har hun brug for hjælp, selvom hun måske ikke selv lige kan se at det er nødvendigt. 

Hvis du er i tvivl om hvem du kan sige det til, eller hvordan du skal få det sagt, så er du velkommen til at skrive til vores SMS-rådgivning på 25 80 60 60 og snakke med en rådgiver om, hvad der kan fungere bedst. 

Som jeg startede med at skrive, så gør du det helt rigtige, og du er virkelig en fantastisk veninde fordi du prøver at hjælpe. Nu er det vigtigt at få det fortalt videre, så du ikke er står alene med den her viden, og så din veninde kan få hjælp til at få det bedre. 

Mange hilsner Tanja

Tanjas billede
Tanja fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program