Kløft i hagen

brevkassespørgsmål

Kløft i hagen

brevkassespørgsmål af
Sarah
13 år
Oprettet 2 år 3 måneder siden

Hej, jeg er en pige på 13 & mit navn er Sarah. Jeg har noget, som jeg virkelig er ked og træt af. Det er en kløft, som jeg har på min hage - Numsehage. Jeg er godt og grundigt træt af den, og jeg synes virkelig den er grim, folk kommentere rigtig tit på den. - Det er dog ikke kommentarerne fra andre som påvirker mig mest, det er bare at se mig selv i spejlet og på billeder. Det er altid det Aller første jeg ligger mærke til, og jeg vil have den væk. Jeg magter ikke at høre på at “den er så flot” og blablabla, det er jeg pisse ligeglad med jeg vil bare have den væk eller bare få mig selv til at kunne lide den. Det er dog lidt svært, når ingen noglesinde har komplimenteret den og alle bare kommentere på den. Jeg var virkelig bare brug for nogle råd. Mvh Sarah :-)

Svar: 

Hej Sarah,

Øv altså. At være træt af noget ved sin krop kan være utroligt hårdt. Især når det er noget, man ikke sådan lige kan ændre på. Derfor er du også inde på det helt rigtige, når du siger, at du skal lære at holde af den. Det er selvfølgelig langt lettere sagt end gjort. Men det at du er bevidst om, at det er det, der skal til, betyder at du allerede har taget det første vigtige skridt. 

Kroppe og ansigter kommer i alle størrelser, former, farver og faconer. Og det er netop forskelligheden, der er med til at gøre os hver især unikke og gøre os til dem vi er. På samme måde er din kløft i hagen med til at gøre dig til dig. Den er noget særligt som du har.

Langt de fleste af os vil helst bare passe ind og helst bare ligne de andre, fordi vi tænker, at så bliver livet meget nemmere. Men hvis vi alle sammen lignede hinanden ville livet blive utroligt kedeligt. Det er godt med forskellighed og det er godt at kunne møde nogen, som ikke ligner én selv.

At lære at elske sig selv tager tid og kan kræve et stykke benarbejde. Men det er i den grad tiden og arbejdet værd. For når man elsker sig selv tænker man mange flere positive tanker om sig selv. Det giver energi og overskud på en helt anden måde end når man bruger en masse krudt på at tænke negativt om sig selv. Negative tanker er drænende og gør ikke noget godt for nogen. De skaber bare dårlig stemning og gør, at man bliver fastholdt i et fokus på alt det man er ked. Men selvfølgelig er det svært, og det er ikke noget man bare lige sådan gør.

Første skridt på vejen til at begynde at elske sig selv, er at lære at acceptere sig selv som man er. At begynde at se sig selv, sin krop og sit ansigt som smukt og dejligt, og som noget, der er værd at elske. For nogen hjælper det at stå foran spejlet og give sig selv komplimenter og sige ting som "du er god nok". For andre hjælper det at skrive små opmuntrende sedler til og om sig selv og gemme dem rundt omkring på sit værelse. Det kan også være en god øvelse hver dag at skulle skrive én ting ned man er glad for ved sig selv. Der er mange måder at gribe det an på, men de handler alle sammen om, at du skal øve dig i at tænke positivt om dig selv, og øve dig i at se alle de gode, smukke og dejlige ting ved dig.

Jeg håber mine tanker og råd giver mening for dig, og at du kan bruge dem.

God rejse!

Mange hilsner,

Siv

Sivs billede
Siv fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program