Gravid? Uden rigtig sex?

brevkassespørgsmål

Gravid? Uden rigtig sex?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 2 år 4 måneder siden

Hej cyberhus Her i weekenden havde mig og min kæreste langt sammen og jeg havde givet ham hånder og han havde givet mig finger, dog stak hans sin penis op i mig, men det var virkelig ikke langt oppe og han havde hverken kommet eller havde præsperm + han var i bad inden han kom, så han kunne ikke have noget præsperm.. dog havde han ikke kondom på, det var ikke rigtig nødvendigt, for han var ikke oppe i mig meget og heller ikke længe Jeg er i midten af min cyklus og er begyndt at have meget udflåd, men det får mig bare til at overtænke på om jeg er gravid, selvom jeg ikke kan se nogen chance i det? Har ikke som sådan tegn på det, for jeg kaster ikke op, og hvis jeg har kvalme er det pga min sygdom med maven. Havde min mens sidst d. 21 oktober, så er i midten af min cyklus Har ikke tænkt at tage graviditets test, eller sige det til min mor endnu. Vil bare gerne være mere rolig omkring det og få forståelse for hvorfor jeg føler mig sådan som jeg gør (Det var min “første” gang, dog ikke som sådan rigtig sex)

Svar: 

Kære du

Det er sådan, at præsperm er noget, som kommer, når en fyr bliver ophidset og får stiv penis. På samme måde som at en kvinde bliver våd i skeden, når hun bliver ophidset. Derfor er der en risiko for graviditet ved, at han har haft sin penis oppe i dig, også selvom det kun var meget kort og meget lidt. Når det så er sagt, så er chancen rigtig, rigtig lille. Chancen for at blive gravid ved præsperm er noget mindre, end hvis fyren har haft sædudløsning, og den er så endnu mindre, hvis han kun lige kort har haft sin penis oppe i dig, end hvis I f.eks. have haft sex i lang tid. Så jeg tænker, at I skal have været meget uheldige, hvis du er blevet gravid. Men jeg vil anbefale dig at holde øje med din menstruation, og hvis den er forsinket, næste gang den skal komme, så synes, jeg at du skal tage en graviditetstest. Det er helt fint at vente lidt, for det er heller ikke alle de graviditetstest, man kan købe i butikkerne, som kan vise, at man er gravid allerede efter et par dage. 

Jeg ved godt, at det måske ikke helt var det svar, som du lige håbede på, for der er en risiko for graviditet ved det, I har gjort. På samme måde som der er en risiko ved, at en fyr giver en pige finger efter han selv er kommet, da der kan være sæd på hans fingre. Derfor er mit bedste råd til jer at bruge prævention en anden gang, så er I nemlig godt beskyttet. Der er flere muligheder, men kondom er det eneste, som beskytter mod både kønssygdomme og graviditet. 

Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at kigge forbi en anden gang!

De bedste hilsner,

Dagmar

Dagmars billede
Dagmar fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program