Mundtørhed

brevkassespørgsmål

Mundtørhed

brevkassespørgsmål af
Anonym
22 år
Oprettet 2 år 4 måneder siden

Hej Jeg har i 2 måneder døjet med mundtørhed og lidt tørre øjne. Jeg har været hos tandlægen som bekræfter mig i at min mund er mere tør, men det er især nogle gange ekstrem slemt om natten, hvor jeg vågner med næsten en helt tør mund uden spyt. Tungen føles næsten forkert pga tørhed. Det her er blevet rigtig ubehageligt for mig og gøre angsten endnu værre. Har forsøgt mig med tyggegummi, sukkerfrie bokser og xylimelts til om natten men uden den store effekt. Jeg har været hos lægen men hun sagde bare at mine blodprøver tilbage i januar var fine så der var intet galt med mig. Forstår ikke at hun kigger på blodprøver fra den gang når problemet er opstået for 2 måneder siden. Jeg mistænker selv Sjorgren og det skræmmer mig. Har i nogle idé om hvad mit problem kan skyldes som ikke er Sjorgren? Jeg har været hos lægen så mange gange i år at jeg ikke føler de længere gider at tage mig seriøst så er opgivende

Svar: 

Hej, og mange tak for dit gode spørgsmål.
Først og fremmest synes jeg at du beskriver din historie meget godt. Det er svært for mig som læge at udtale mig, da jeg ikke har mulighed for at se dig. Jeg synes dog, at du beskriver nogle symptomer, som godt kunne minde om Sjogren Syndrom. Omvendt skal jeg også sige, at når man er dehydreret, så kan man også opleve samme symptomer som du beskriver, og det behøver ikke at være Sjogren syndrom.

Hvis det fylder rigtig meget for dig, og at du er angst, hvilket jeg kan mærke gennem din besked, så synes jeg det er helt OK at få en "second opinion", altså få en anden lægelig vurdering. Jeg er som udgangspunkt enig med din egen læge.
En anden mulighed er også, at din egen tandlæge kunne undersøge dette nærmere, da de også har stor erfaring med Sjogren, som også typisk giver caries i tænderne.

Håber mit svar var fyldestgørende for dig.
Mvh
Khaled, læge
  

Khaleds billede
Khaled fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program