Kaster op første dag jeg starter på en pakke p-piller

brevkassespørgsmål

Kaster op første dag jeg starter på en pakke p-piller

brevkassespørgsmål af
Den forvirrede p-pille spiser
15 år
Oprettet 2 år 5 måneder siden

Hejsaaa, Jeg er en pige på 15 og jeg har været igang med at taget p-piller i 2 måneder nu. (Jeg startede på p-piller fordi min menstruationsblødning var helt ustyrlig). Jeg startede (for første gang) på mine p-piller d. 26 septemper, hele dagen havde jeg det fint (på nær menstruationssmerter) - men om natten fik jeg det så skidt og det endte med at jeg kastede op, (kastede ikke op flere gange end den ene). Jeg er ikke typen der normalt kaster op når jeg har menstruation. Jeg tænkte det nok bare var fordi min krop fik et “chok” over p-pillernes virkning. Jeg tog pillerne de 21 dage og startede på anden omgang efter 7 dages pause og IGEN kastede jeg op om natten. (Jeg tager pillerne om morgenen og så min krop har optaget pillen.) VIGTIGT: DER ER INTET DE ANDRE DAGE JEG TAGER PILLERNE!!! Har det som var jeg ikke på dem😆 Jeg undre mig over hvorfor jeg kaster op om natten den første dag jeg har taget dem og der ellers ingenting er de 20 andre dage? 🤨 MVH Den Forvirrede P-pille Spiser

Svar: 

Kære forvirrede p-pille spiser.

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå du synes det er lidt pudsigt. Det er normalt at man kan få mavesmerter, kvalme, luft i maven osv af p-piller. Jeg tror det du oplever, er at din krop lige skal vende sig til p-pillerne efter der har været holdt en pause. Det er godt det ikke fortsætter de andre dage. 
Jeg ville give det midt tid hvis jeg var dig, måske går det væk helt af sig selv. Ellers er der flere muligheder:

1. Man behøver som sådan ikke holde pause med p-piller. Så du kan fortsætte med ny pakke når pakken er slut. Så undgår du pausen og undgår blødning. På et tidspunkt vil du formenrolig begynde at bløde lidt alligevel. For at undgå længere tids pletblødning, kan du så holde 3-5 dages pause med p-pillerne og så fortsætte igen indtil næste gang du begynder at bløde af dig selv.

2. Man kan skifte p-pillerne til en anden variant og se om det hjælper.

3. Man kan leve med det.

Mvh Christine, læge.

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program