P-piller

brevkassespørgsmål

P-piller

brevkassespørgsmål af
Sam
16 år
Oprettet 1 år 4 måneder siden

Hej cyberhus Jeg er en nonbinary "pige" på 16 år. Jeg har lidt problemer angående med at forstå hvorfor jeg under tagning af mine p-piller(Jeg kan ikke huske navnet på pillerne) kan få menstruation ligne blødninger inklusiv smerterne, når jeg er på mine p-piller. Jeg har aldrig oplevet det her før, så jeg er mega bekymret for hvad det er. Min mor bliver ved med at spørge om jeg har haft sex og jeg bliver ved med at sige til hende at jeg ikke har været i seng med nogen. Hvad skal jeg gøre? Hilsen et angstfuldt barn (Sam)

Svar: 

Kære Sam, 

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå, at du bliver bekymret, når du bløder mens du tager dine p-piller.

Det du beskriver, kan godt lyde som en gennembrudsblødning. Det kan blandt andet ske, hvis du ikke holder den "normale" p-pillepause efter 21 dage. Hos nogle vil livmoderslimhinden blive for tyk og derfor begynde at bløde, også selvom du er fortsat på p-pillerne for at udskyde din menstruation. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor længe man kan udskyde sin menstruation, uden at der kommer gennembrudsblødning. Hvis det er derfor du bløder, så anbefaler jeg, at du holder 4-7 dages p-pillepause inden du går igang igen.

Hvis dette ikke er årsagen til dine blødninger, synes jeg at du skal tage en snak med din læge for at finde en løsning der passer dig og din krop.

Mvh

Trine, læge 

TrineGs billede
Trine fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program