Vild med ham eller ej?

brevkassespørgsmål

Vild med ham eller ej?

brevkassespørgsmål af
:)
15 år
Oprettet 2 år 9 måneder siden

Hvordan ved man egentlig om man er vild med nogen (ikke nødvendigvis forelsket) eller bare godt kan lide dem som ven/på vennemåden? :) 

Svar: 

Hej du

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå, hvis du er lidt forvirret omkring, hvornår man er vild med nogen, og hvornår man bare godt kan lide dem som ven. Følelser er nemlig en lidt underlig størrelse, og det kan godt være svært at finde ud af, hvad man præcist føler nogle gange.

Typisk hvis man er vild med nogen, er man rigtigt glad for at være sammen med dem. Det kan også være, at man tænker rigtigt meget på dem eller dagdrømmer om dem, når man ikke er sammen. Nogle får også hjertebanken eller svedige håndflader af at være sammen med en, man er vild med, fordi man kan blive nervøs for, om de mon gengælder følelserne. Og andre føler sig helt trygge og godt tilpas sammen med den, de er vild med, på en måde hvor de kan slappe af og være helt sig selv. Man kan også godt være meget glad for fx sine veninder eller venner på en måde, hvor det føles som om, man er lidt vild med dem, selvom man måske ikke er forelsket eller vil være kærester. 

Hvis du er i tvivl om, om du er vild med nogen, eller om du mest af alt godt kan lide dem som venner, kan du prøve at spørge dig selv om, om du kunne tænke dig at være kærester med dem. Hvis du godt kunne tænke dig at være kærester med ham, er der nok en god chance for, at du er lidt vild med ham. Hvis du ikke har lyst til at være kærester med ham, så kan det være, at du hellere bare vil være venner.

Det kan også nogle gange hjælpe at give tvivlen lidt tid. Hvis følelserne bliver mindre med tiden, kan det være, at du ikke rigtigt var vild med dem alligevel. Men hvis følelserne bliver ved, og du stadig er i tvivl, kan det være, at du er lidt vild med dem alligevel. Så kan du prøve at spørge dig selv om, om du godt kunne tænke dig at være kærester med ham.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Ellers er du meget velkommen til at spørge igen eller komme forbi chatten.

De bedste hilsner
Marie

 

Nikitass billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program