Jeg er forvirret

brevkassespørgsmål

Jeg er forvirret

brevkassespørgsmål af
Freja
13 år
Oprettet 2 år 10 måneder siden

Jeg er ret forvirret over min sexualitet selvom jeg kun er 13. jeg tror måske jeg er panseksuel men jeg har aldrig prøvet at være forelsket i en pige eller en der er nonbinær. men jeg kunne godt forestille at jeg fik en pige kæreste. jeg kan godt kigge på en pige og tænke "damn" men jeg ved det ikke😣. Det føles ikke rigtig at sige jeg er hetero men heller ikke at sige at jeg er pan eller bi. hjælp mig.😢

Svar: 

Hej Freja

Tusind tak for dit spørgsmål.

Jeg tror ikke, at du er den eneste, som har prøvet at være forvirret over sin seksualitet. Det er faktisk helt normalt at have en periode i sit liv, hvor man er nysgerrig på sin seksualitet, og hvor man stiller spørgsmålstegn ved den. 

Jeg tror også, at det er meget normalt at beundre andre af samme køn. Det kan være, at man beundrer deres udseende eller deres måde at være på. Det kan også være, at man er tiltrukket af den måde, de får en til at føle sig, når man er sammen med dem. Det betyder ikke nødvendigvis, at man er seksuelt tiltrukket af dem, eller at man godt kunne tænke sig at være kærester med dem. Spørgsmålet er, om man er tiltrukket af dem, om man kunne blive forelskede i dem, og om man kunne have lyst til at blive kærester med dem. 

Du skriver, at du er meget i tvivl om, hvad du skal kalde din seksualitet, fordi du godt kunne forestille dig at have en pige-kæreste. Måske kan det give mening for dig ikke at koncentrere dig så meget om at få et "label" på, hvilke(t) køn, du er til. I stedet kan det være, at det vil give mening i stedet at fokusere på kærligheden og tiltrækningen til andre uden at sætte et "label" på. Så kan du se på, om kærligheden og tiltrækningen opstår til en pige eller en dreng.

Mit bedste råd til dig er derfor at give det tid og at være nysgerrig på de tanker omkring det, som dukker op. Selvom det kan være rart at være afklaret omkring sin identitet, tænker jeg ikke, at du behøver at sætte et "label" på endnu. I stedet kan du prøve at være nysgerrig på din seksualitet og ikke lade dig begrænse af at skulle definere hvilke(t) køn, du er til.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner
Marie

 

Nikitass billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program