Mine forældre

brevkassespørgsmål

Mine forældre

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 3 år 3 måneder siden

Hej, jeg skriver fordi jeg synes jeg gerne vil have lidt hjælp, med mine forældre.

det er ca. et år siden de blev skilt, og det var og er stadig hårdt for mig, men de skændes stadig og er onde mod hindanden og det er bare virkelige hårdt.

så jeg skriver her fordi Jeg gerne have nogle forslag om noget jeg kan gøre, for at det måske bliver bedre:)

Svar: 

Kære du

Jeg er rigtig ked af at høre, at dine forældre blev skilt sidste år. Selvom at det nogle gange er for det bedste, fordi ens forældre ikke kan få det til at fungere, så er det stadig mega hårdt. Der er så meget, man skal vende sig til, og det kan bare være helt vildt svært at være i. Også selvom at det er et år siden. Ting tager tid, og det er derfor helt okay, at du stadig synes, at det er hårdt, at de er blevet skilt.

Du fortæller, at de stadig skændes rigtig meget, og at du gerne vil have nogle forslag til, om du kan gøre noget for at gøre det hele lidt bedre. Jeg synes virkelig, at det er sødt af dig, at du gerne vil forsøge at løse det, og jeg skal nok komme med nogle forslag. Inden det vil jeg dog bare rigtig gerne gøre det tydeligt, at det er ikke dit ansvar at løse det her mellem dine forældre. Det er virkelig fint af dig, at du gerne vil prøve at se, om der er noget, du kan gøre, men du skal ikke føle, at du skal fixe det her mellem dine forældre. De er voksne mennesker, og måden, de taler til hinanden på, er deres ansvar, ligesom deres skilsmisse er. Du står i midten af det hele, og derfor tror jeg, at det vil være en rigtig god idé at tale med enten dem eller nogle andre om, hvordan det påvirker dig, at de skændes så meget. Men det er bare rigtig vigtigt, at du ved, at intet af det er din skyld, og at hvis du ikke kan rumme det, så er det helt okay.

Selvom at det ikke er dit ansvar at få tingene gjort bedre, så er det, som jeg lige kort nævnte i afsnittet før, helt okay at sige fra overfor dine forældre og fortælle dem, at den måde de opfører sig på er rigtig ubehagelig for dig. For uanset om de er gift eller ej, så er de stadig dine forældre, og du elsker dem. Og ingen af os ønsker at se dem, vi elsker, skændes eller tale grimt om hinanden. Måske du kan spørge dem, om I kan sætte jer ned alle tre og snakke om, hvordan det føles at være dig, når de skændes? Det kan også være, at du hellere vil tale med dem hver for sig. En anden mulighed er at tale med en anden voksen f.eks. et andet familiemedlem såsom bedsteforælder eller onkel/tante/faster/moster og bede dem om at tale med dine forældre? Det kan også være, at du vil have det bedre med at skrive et brev til dine forældre, hvor du fortæller dem, hvor ondt det gør på dig at være fanget i midten af alt det her. Det er sådan set op til dig, hvad du har det bedst med, men mit bedste råd er helt sikkert, at du på en eller anden måde får fortalt dem, hvor ubehageligt det er for dig, at de skændes så meget stadigvæk. For det er slet ikke sikkert, at de har tænkt over, hvordan det påvirker dig, og derfor tror jeg, at det vil være en rigtig stor og vigtig øjenåbner for dem, hvis de får at vide, hvordan du har det.

Udover det så tror jeg generelt, at det vil være en god idé, hvis du taler med nogen om, hvordan du har det. Der følger mange følelser med, når ens forældre bliver skilt, og jeg håber ikke, at du går med dem alene. Hvis du har lyst, så er du altid velkommen i vores SMS eller chatrådgivning, hvor vores søde rådgivere sidder klar til at få en snak.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og jeg ønsker dig alt det bedste!

Mange varme tanker og store knus,

Dagmar

 

Dagmars billede
Dagmar fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program