Forhudsforsnævring

brevkassespørgsmål

Forhudsforsnævring

brevkassespørgsmål af
Dreng på 14
14 år
Oprettet 3 år 3 måneder siden

Hej. For godt et år siden havde jeg vist det man kalder for forhudsfornævring. Jeg var så dum at vælge at rive det af. Det gjorde ondt i nogen dage efter men det gik væk. Det eneste der er er at jeg har sådan nogen knupper nederst på penishovedet som jeg selvfølgelig først kunne se efter jeg rev det der af. Er det normalt?

Altså det ser ud til at være fint bortset fra at når jeg trækker min forhud ned når min penis er stiv trækker det sig selv op til lige under hovedet igen. Det føles som om at der er et eller andet under min forhud måske en slags tråd og jeg ved heller ikke om det er helt normalt. Det skal også siges at når jeg trækker min forhud helt ned begynder min pikstreng at trække ned i pikhovedet og det synes jeg også er lidt mærkeligt. 

Så jeg ville egentlig bare høre om det er meningen at forhuden skal blive helt nede når man har trukket det ned eller om det er meningen at det skal trække sig selv op til lige under pikhovedet?

hilsen en dreng på 14 

jeg

Svar: 

Mange tak for dit spørgsmål

Som udgangspunkt lyder det til at din penis og forhud opfører sig er helt normalt.
Når man har forhudsforsnævring er forhuden på penis for stram. Det betyder at det kan være stramt at trække forhuden tilbage over penishovedet og endnu oftere er det sværere at trække forhuden frem igen.
Sommetider sætter forhuden sig fast bag penishovedet, og kan ikke komme frem igen. Det kan give smerter og kræve lægehjælp.

Du skriver at du for et år siden kunne rive noget af din forhud som var stramt og som gjorde kortvarigt ondt og efterfølgende gav knopper på penishovedet. Det er svært at sige præcis hvad problemet var der, men jeg tror ikke at der var tale om forhudsforsnævring. Måske havde du lidt irritation eller en infektion, som gav knopper på penishovedet og en form for sår med skorpe du rev af. 
Hvis du uproblematisk kan trække din forhud frem og tilbage over penishovedet i både slap og stiv tilstand, så har du ikke forhudforsnævring. Fx. kan lægge mærke til om du frit trække forhuden tilbage og vaske dig, når du er i bad.

Du beskriver også en lille tråd/streng, som gør at forhuden sidder fast under penishovedet. Det er helt normalt og er også grunden til at forhuden vil trække sig tilbage til penishovedet, hvis du trækker forhuden længere tilbage - Det er normalt. Det er også grunden til at penis kan begynde at krumme/bøje, når man trækker forhuden helt tilbage. Nogle drenge har en kortere eller længere streng mellem forhuden og penis og derfor kan forhudens bevægelighed variere. 

Jeg håber at det kunne give dig svar på dine spørgsmål.
Hvis du fortsat er i tvivl om, om du har forhudsforsnævring, eller har andre gener fra din penis, så synes jeg bestemt at du skal snakke med din egen læge om det.

Hilsen Line

LineHs billede
Line fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program