Sperm.

brevkassespørgsmål

Sperm.

brevkassespørgsmål af
Magnus
12 år
Oprettet 3 år 4 måneder siden

Hej, jeg er 12 år og igennem de sidste 2 måneder har jeg spermet 3 gange. Er det normalt?

Ved godt man kommer i puberteten, bla bla bla. Men er det normalt, jeg onanere og ser porno hver dag, og nogle gange (virkelig sjældent) spermer jeg.
Jeg vil ikke have et svar som "du kommer i puberteten, du spermer første gang mellem alderen 12-15 bla bla bla" jeg vil gerne have et ordneligt svar.

Svar: 

Hej Magnus,

Det er super godt du spørger, for med alle de forandringer kroppen går igennem kan man nemt blive i tvivl, om det der sker er normalt. Men jeg kan forsikre dig om, at det er helt normalt at sperme en gang i mellem når man er 12 år gammel.

Som du selv skriver er det med at sperme forbundet med at komme i puberteten. I gennemsnit rammer drenge puberteten mellem 12 og 14 års alderen, men alt fra 9 år og op til 16 år er normalt. Så det at du en gang i mellem spermer når du er 12 år gammel er der intet unormalt i. Det tyder bare på, at du er en af dem, der er blandt de første til at gå i puberteten.

Eftersom du nu er begyndt at sperme skal du nok forvente, at det vil begynde at ske oftere og oftere. Det er helt normalt. Det må det gerne. Det er en del af den naturlige udvikling, og er et tegn på, at din krop fungerer som den skal. Så tag det helt roligt, bliv ved med at være nysgerrig og bliv ved med at udforske dig selv og din krop.

Jeg håber det var et ordentligt svar. Ellers spørg endelig igen.

Mange hilsner,

Siv

Sivs billede
Siv fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program