Hjulben

brevkassespørgsmål

Hjulben

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 3 år 4 måneder siden

Hej jeg er en 15-årlig dreng der er hjulbenet. Jeg har spillet fodbold hele mit liv, og har de seneste år haft en masse problemer med mine knæ.

Jeg er derudover også ked af mine skæve ben, da de ikke er særlig kønne at se på. Jeg har læst mig til, at tung vægt ikke er godt for knæene og kan forværre det hele. Så mit spørgsmål er; kan man godt træne med vægte, eller vil det gøre det hele være nu når tung vægt ikke er godt for knæene?

På forhånd tak :)

Svar: 

Hej med dig,

Mange tak for dit spørgsmål.
Du skriver at du har haft knæproblemer i flere år og at du er hjulbenet. Når man er hjulbenet eller har varusknæ, som det hedder på latin,  belaster man sine knæ lidt anderledes og skævt og øger dermed risikoen for overbelastning af knæene og senere i livet at få slidgigt. Det er derfor vigtigt at du træner korrekt, og ikke "bare træner" og at du ikke bliver overvægtig, da det belaster knæene yderligere. Dine knæproblemer kan sagtens blive værre hvis du blot fortsætter din træning uden at tage hensyn til dine knæ.
Jeg vil derfor anbefale dig at bestille tid hos din egen læge der kan undersøge dine knæ og høre nærmere om, hvor i knæene du har smerter. Det kan også være en ide at opsøge en fysioterapeut der kan hjælpe dig med at planlægge et træningsprogram, som passer til netop dig og dine knæ. 

Din træning vil dog ikke kunne forværre dine skæve ben, men kan heller ikke rette op på dem. Jeg er sikker på at det ikke ser så slemt ud i andres øjne, som du føler det. Vi har alle vores skævheder og små ting vi ville ønske var anderledes, men nu hvor du har "fået øje på det", jeg kan godt forstå at det kan irritere dig.  Heldigvis er du meget mere end bare dine ben. Mit bedste råd vil være at forsøge at acceptere at dine ben ser ud som de gør og i stedet fokusere på, hvad du godt kan lide ved dig selv samt hvad du kan gøre for at komme af med dine knæsmerter.

Jeg håber du kunne bruge mit svar. God træning.

MVH Line

 

LineHs billede
Line fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program