Ondt

brevkassespørgsmål

Ondt

brevkassespørgsmål af
Victoria
14 år
Oprettet 3 år 10 måneder siden

Hej cyberhus

jeg er en pige på 14 år, og har meget ondt i siden af lænden på venstre side. Og der går kun 14 dage mellem min menstruation. jeg fik den før ca. 3 måneder siden. men denne gang har jeg bare haft noget lidt tyndt brunt noget. Det har jeg haft i en uge. Hvad sker der og hvornår bliver min menstruation regelmæssig 

Svar: 

Hej med dig

Tak for dit spørgsmål. Godt du skriver.

Jeg kan forstå, at du har ondt i venstre side af lænden og samtidig har uregelmæssige menstruationer.

Det er meget almindeligt at have ondt i lænden. Det kan skyldes overanstrengelse af muskler og led, hvis du f.eks. har trænet hårdt eller på en anden måde end du plejer, eller bare har brugt den krop anderledes, f.eks. siddet i en dårlig stilling eller stået op i lang tid. Man kan også få ondt i lænden når man har menstruation, så hvis lændesmerterne hænger sammen med at du har din menstruation, kan det være derfor. Hvis man har ondt kan det være en god idé at tage noget smertestillende medicin, f.eks. panodil eller ipren. Hvis du bliver ved med at have smerterne eller de bliver værre, kan det være en god idé at få det undersøgt ved lægen. Han/hun vil kunne undersøge din ryg/lænd og give et bud på, hvad smerterne kan skyldes. Hvis smerterne sidder i flanken som er lidt højere end lænden kan det skyldes smerter fra nyren, men så vil man typisk også have andre symptomer såsom feber eller påvirket vandladning, hvis man skulle fejle noget fra nyrerne.

I forhold til dine menstruationer, så er det meget almindeligt at de er uregelmæssige de første par måneder til år. Det er sjældent at menstruationerne er helt regelmæssige fra starten. Derfor lyder det som du beskriver helt normalt. Menstruationen kan komme i forskellige intervaller og med forskellig mængde/styrke fra gang til gang. Det kan være frustrerende, men den skal nok normalisere sig på et tidspunkt. Man skal huske på, at når man får menstruationer kan man blive gravid, så hvis menstruationen udebliver eller er anderledes i længere tid og man er seksuelt aktiv, kan det være en god idé at tage en graviditetstest.

Jeg håber at du kan bruge mit svar.

Bedste hilsner

Emilie

Læge

EmiliePis billede
Emilie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program