Sex med kæresten

brevkassespørgsmål

Sex med kæresten

brevkassespørgsmål af
Anonymt
15 år
Oprettet 3 år 11 måneder siden

Hej Det fordi jeg har haft sex med min kæreste et par gange i løbet af 24 timer. Så jeg var meget nysgerrig om det er muligt at blive gravid hvis han var oppe i en i 10 sekund og var overhovedet ikke tæt på at komme. Han vaskede sig og tissede efter hver gang, og han var oppe i 10 sekunder de gange vi gjorde det igen. Vil helst ikke være gravid så vil rigtig gerne have svar på om man kan blive gravid af det? Hilsen en nervøs pige

Svar: 

Kære dig

Tak for dit spørgsmål. Det er helt forståeligt, at du bliver nervøs for, om du er blevet gravid efter, at du har haft sex med din kæreste. Derfor er det godt, at du har skrevet herind, så det måske kan hjælpe på dine bekymringer. Jeg kan ikke læse mig til, om I har haft ubeskyttet sex eller ej, men pga. af din tvivl om graviditet, antager jeg, at I har haft ubeskyttet sex. Dét vil jeg tage udgangspunkt i i mit svar.

Der er rigtig mange, som synes, at det ikke er rart at gå med tanker og nervøsitet om graviditet alene. Derfor tænker jeg, om du har mulighed for f.eks. at snakke med din kæreste om det? Eller måske dine forældre? Det kan være, at det vil hjælpe dig med dine bekymringer at snakke med én tæt på omkring det og måske dine forældre (eller mor) har mulighed for at snakke med dig om sex, graviditet og sådan nogle ting? Mon du vil føle dig tryg ved det? 

For at kunne blive gravid, skal din kæreste være kommet inde i dig. Når du skriver, at du og din kæreste har haft afbrudt samleje (at han ikke var tæt på at komme, og at han har trukket sig ud), så tænker jeg, at chancen er meget, meget lille for, at du er blevet gravid - netop fordi din kæreste ikke er kommet inde i dig. For at blive gravid skal I også have haft sex, mens du har haft ægløsning. Ægløsningen sker ca. 14 dage før næste menstruationsblødning. Ud fra din besked, så tænker jeg ikke at chancen for graviditet er super stor.

Hvis du dog gerne vil være helt, helt sikker, så tænker jeg, at det vil være en god idé at tage en graviditetstest, hvis du stadig er nervøs for, om du er blevet gravid. For mange kan det være rart at tage testen for en sikkerhedsskyld, så man kan få et klart svar på situationen. Derigennem kan det også gøre én rolig at vide besked. Jeg ved, at der er mange, der synes, at det kan være rart at tage testen sammen med nogen. Mon du har mulighed for at tage den med din kæreste, hvis det er? Så er du ikke alene, når resultatet bliver vist. Det kan nemlig være en følelsesladet oplevelse at tage en graviditetstest, fordi man bliver nervøs. Måske kan det også være en idé for dig at have én med, hvis du beslutter dig for at tage en graviditetstest?

En anden mulighed er at bestille en tid hos din læge. Din læge kan snakke med dig om dine tanker og tvivl, om du er blevet gravid og har også mulighed for at hjælpe dig med at finde ud af, om du er gravid.  

Endnu engang tak for din besked. Jeg håber, at svaret her har givet dig nogle redskaber med til at tackle din situation. 

De bedste hilsner, 
Malou

 

 

Batesis billede
Malou fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program