Skole

brevkassespørgsmål

Skole

brevkassespørgsmål af
Frederik
15 år
Oprettet 4 år 2 uger siden

Jeg er 15 år gammel og går i 8 klasse. Jeg klarer mig ikke så godt i skolen her fortiden altså jeg for lave karakterer og jeg føler mine lærer ikke kan lide mig. Jeg prøver så godt jeg kan, men hvergang jeg er blevet færdig med nogle lektier og aflverer dem føler jeg næste dag at min lærer ser på mig som om jeg har gjordt et eller andet helt galt. Jeg overvejer bare at give helt op på alt skole relateret og finde en anden vej

Svar: 

Kære Frederik

Jeg kan godt forstå, at du er frustreret. Det lyder rigtig træls, at du faktisk prøver så godt, du kan, men at du så alligevel føler, at din lærer ikke er tilfreds, eller at du har gjort noget forkert. Når det så føles så uretfærdigt, så er det naturligt at, man måske får lyst til at kaste håndklædet i ringen, men jeg tænker, at det er ærgerligt, fordi der er muligheder, som forhåbentlig kan hjælpe på problemet, så du stadig kan få en uddannelse. 

Jeg tænker, om det  kunne være en idé i at få en snak med dine forældre om det? Måske der er noget, som gør det svært for dig i skolen, som man kan finde en løsning på, og hvis det er fordi, at det er svært at samarbejde med din lærer, så kunne I måske tage en snak sammen allesammen? Ikke en snak, hvor man skal pege fingre af nogen, og nogen skal have skylden, men en snak hvor man måske kan blive enig om at starte på en frisk og se, om I ikke kan finde en ny vej fremover, som I alle er med på. 

Jeg tænker også, at der er muligheder for at få hjælp til sine lektier, hvis det er, at man har svært ved det. Der findes forskellige tilbud sådan som lektiecaféer, eller en mentorer eller privat lektiehjælp. Måske det også var noget, du kan tage en snak med din lærer eller dine forældre om, og se om I kan finde et tilbud, som kunne give rigtig god mening for dig?

Nogle laver også lektier sammen med deres venner, så man kan hjælpe hinanden og hygge sig lidt med det på samme tid. Hvis der er noget, som man ved, man har svært ved, når man får det for som lektier, så kan man også prøve at spørge om hjælp fra sin lærer, inden man går hjem. Så kan ens lærer også se, at det ikke er fordi, at man ikke gider, men at man faktisk gør det så godt, man kan. 

Jeg tænker også, at det er vigtigt at sige, at man ikke behøver at få ene 7-, 10-, og 12-taller. Det er okay at være mega stolt af et 02- eller 4-tal, hvis man har kæmpet sig til det. Det er vigtigt at huske på, at ens karakterer ikke altid viser, hvor stor en indsats, man har gjort. Hvis det sker, er det vigtigt at huske sig selv på, at man gør det så godt, som man kan, og at man ikke giver op, selvom det er svært. For jeg forstår godt, at man har lyst til at finde en anden vej, hvis skole er svært, og der er nogle, der klarer det og f.eks. bliver musiker eller youtuber eller noget andet, og det er stærkt gået af dem, som bliver det, men det er bare ikke alle, som kan lykkedes med det. Derfor er en uddannelse vigtig, så man har noget at falde tilbage på, hvis andre ting ikke går, som man håber på. Så selvom det er hårdt lige nu, så tror jeg, at du om mange år vil være både glad og stolt, hvis du hænger i nu og får din uddannelse gjort færdig, da det vil gøre mange ting lettere senere i dit liv. 

Når det så er sagt, så håber og tror jeg ikke, at resten af din skolegang, skal være som den er lige nu. Derfor håber jeg, at mine forslag kan hjælpe dig lidt på vej, så det hele kan blive bedre. Det er ikke sikkert, at skole altid er spændende og sjovt, sådan er det nu engang, men det skal ikke være ubehageligt at tage afsted, og hvis det er det, så er det vigtigt at bede om hjælp. Derfor er du også altid velkommen her til en snak, hvis det kunne være rart at få læsset lidt af ved nogen. 

Jeg ønsker dig alt det bedste Frederik!

Mange knus

Amanda

Amandas billede
Amanda fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program