Forelsket

brevkassespørgsmål

Forelsket

brevkassespørgsmål af
Magnus
13 år
Oprettet 4 år 2 måneder siden

Hej Cyberhus. Jeg har den her ven, som jeg går i klasse med. På det seneste er vi blevet ret gode venner og jeg aftalte med hende at mødes uden for skolen. Vi mødtes på et bibliotek og tegnede siden vi begge holder af at tegne. Det var meget akavet siden vi ikke rigtig snakkede sammen. Jeg bliver mere og mere forelsket i hende men vil ikke ødelægge vores venskab og jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til hende?! Hjælp.

Svar: 

Normal
0

21

false
false
false

DA
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Tabel - Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:"Calibri",sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Hej Magnus.

Mange tak for dit brev. Hvor er det dejligt for dig, at der er en den her ven fra din klasse, som du er vild med. Det med kærlighed og forelskelse kan føles virkelig skønt, men kan samtidig også være rigtig svært og forvirrende.

Det lyder rigtig hyggeligt, at I har været på biblioteket sammen for at tegne. Det er altid et godt udgangspunkt, at man har nogle fælles interesser. Så kan I altid lave det sammen og snakke om det. Det er også rigtig godt at bruge tid sammen, og lave noget sammen efter skole.

Hvis du gerne vil finde ud af, om din veninde også kan lide dig, er den mest sikre metode at spørge hende, om hun er vild med dig. Hvis du synes, at det virker lidt for svært eller hvis du er nervøs for, om det kan ødelægge jeres venskab, at du selv spørger hende, kan du måske få en af dine venner fra klassen til at spørge hende, hvad hun synes om dig. Eller du kan for eksempel spørge en af hendes veninder, om hun måske har sagt et eller andet om dig. Måske kan de se, om hun også er vild med dig. Nogle gange kan ens venner eller veninder nemlig se nogle ting eller signaler, som man måske ikke selv har lagt mærke til.

Der er også forskellige tegn, du kan kigge efter. Hvis hun kan lide dig, vil hun formentlig prøve at komme i kontakt med dig og prøve at være tæt på dig. Måske vil hun prøve at få øjenkontakt med dig og prøve at snakke med dig. Og der er også nogle, som bliver generte og derfor kan komme til at virke afvisende. Også selvom det slet ikke er det, de egentlig mener med det, men simpelthen fordi at de bliver generte og usikre på sig selv.

Mit råd til dig vil være, at du kan prøve at snakke noget mere med hende, når I er i skole eller næste gang I er på biblioteket. Du kan spørge ind til, om hun har andre interesser, og hvad hun ellers laver, når hun ikke er i skole eller tegner. Det kan også være, at hun så spørger lidt ind til dig, og så kan du fortælle lidt om dig selv. Det kan også være en rigtig god idé at smile meget til hende, for så sender du positive signaler om, at du er interesseret. Det kan i det hele taget være en god idé at sende hende signaler om, at du synes, at hun er sød. Det kan du eksempelvis gøre ved at give hende lidt ekstra opmærksomhed, behandle hende rigtig sødt og grine hvis hun siger noget sjovt. Så kan det være, at hun vil opfange dine signaler, og så kan det også være, at du kan mærke, om hun også er vild med dig, hvis hun sender nogle af de samme signaler.

 

Jeg håber, at du kan bruge svaret og ønsker dig held og lykke.

Mange hilsner fra

Laura.

 

Lauraaaaas billede
Laura fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program