familie

brevkassespørgsmål

familie

brevkassespørgsmål af
emma
12 år
Oprettet 4 år 2 måneder siden

jeg kan ikke lide min familie for de bagtaler, og jeg har sagt det til skolen og alle dem man skal sige det til men der er ikke nogen der gør noget ved jeg bliver ved med at prøve og snakke med dem om det men hver gang jeg begynder og snakke så lytter de ikke de mener der er noget galt med mig min søster siger har en sygdom for jeg er sindsig i hovedet og ingen giver og være sammen mig. for nogle dage siden havde jeg en bedste veninde men hun mener jeg er helt sindsyg også men jeg gør ikke noget men det var efter min søster havde snakket med hende. dem i min klasse ville ikke snakke med mig og siger jeg lugter og når jeg har gjort mig pæn den dag siger de bare at jeg er skride grim. og min mor bliver ved med at drikke hver dag så må ikke se hende mere siger min far. og min far siger jeg ikke må sove med drenge men der sker jo ikke noget det er jo min bedste venner eller det var. jeg har ikke nogen tilbage. når de har været hjemme hos mig så tager de hurtig afsted igen efter min søster har snakket med dem. jeg ved ikke hvad hun siger til dem, men jeg ved jeg ikke kan stole på hende mere. jeg ved at hvis jeg dør ville det være meget bedre for alle for min far siger også at hvis jeg flytter skole så ville heller ikke få nogle venner. nogle gerne ville jeg heller ikke komme hjem selvom jeg det til min far men han tænker bare på sit arbejde eller min søster aldrig mig men hvis jeg heller ikke kommer hjem får jeg så meget skænld ud at man ikke skulle tro det også skal jeg også være hjemme være dag efter skole og jeg ved ikke om de kan svar på det her men håber hilsen

Svar: 

Kære dig, 

Det lyder virkelig som om, du er i en virkelig svær situation og i virkeligheden har stået i den længe. Det lyder virkelig hårdt, og jeg kan godt forstå, at du er rigtig ked af det, og ikke ved, hvad du skal gøre. 

Du fortæller en masse forskellige ting, som alle lyder helt vildt svære og ubehagelige, men på forskellige måder. Du beskriver både nogle rigtig frytelige ting, der bliver sagt til dig både af din familie og dem i klassen. Det er aldrig okay at være led ved andre, og jeg kan godt forstå, hvis det gør dig rigtig ked af det, det dem i klassen siger til dig. Jeg synes heller ikke, det lyder særlig rart, at der bliver sagt, at du er sindssyg. Det må være rigtig ubehageligt for dig, og jeg kan forestille mig, at det gør dig rigtig usikker og ked af det også. Det gør virkelig meget ved vores velvære at have det godt i skolen og have venner, og samtidig kan man blive rigtig ked af det og få det rigtig skidt, når man ikke føler sig accepteret. Jeg tror, at det er rigtig vigtigt her, at du får fortalt alt det her til en voksen - for eksempel din lærer. Det kan være nærmest umuligt selv at komme ud af sådan en situation, og derfor er det vigtigt, du rækker ud og får hjælp. 

Ligesom det lyder som om, du ikke føler dig så accepteret og værdsat i skolen, lyder det heller ikke som om, du føler dig så acceptert og værdsat derhjemme. Jeg kan sagtens forstå, hvis det gør dig rigtig frustreret og ked af det. Jeg synes, det lyder som om, der sker nogle rigtig ubehagelige ting derhjemme og at tonen måske er lidt hård. Det foruroliger mig at høre, at din mor drikker meget - det må også være rigtig svært for dig og din søster. Det kan være så svært at gå rundt med alt det her alene, men det kan også være virkelig svært at række ud efter hjælp. Der kan det være lettere at bede om hjælp steder som her, hvor man kan være anonym. Du skal huske, at du altid er velkommen i vores chat til en snak, og så vil jeg rigtig gerne anbefale dig nogle andre steder at få hjælp og støtte. 

Du kan prøve at kigge nærmere på denne side, hvor du kan få rådgivning og hjælp til, hvordan du håndterer din mors alkoholmisbrug bedst for dig selv. 

Her, er der også flere gode muligheder for at få hjælp og snakke med nogen om de ting, der er svære. 

Jeg LOVER dig, at det ikke ville være bedre, hvis du ikke var her, selv hvis det nogle gange føles sådan. Du betyder mere end du tror, og selvom situationen føles virkelig umulig at ændre, så kan den altså godt ændre sig. Den forandrer sig bare hurtigst, hvis du rækker ud og beder om hjælp. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar. 

Kærlig hilsen

Sophie

SophieBs billede
Sophie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program