samleje

brevkassespørgsmål

samleje

brevkassespørgsmål af
intet navn
14 år
Oprettet 4 år 2 måneder siden

hej

det er fordi jeg var sammen med en dreng da jeg var 13 og vi havde sex tror jeg, jeg har bruug for hjælp til at svare om man har mistet sin mødom selvom den kun var halvt inde også stoppede man

tak på forhånd

 

en ting mere er det forkert at tage undertøjs billeder, jeg er lidt i tvivl fordi undertøj er ligesom en bikini så det er der jo intet galt med men jeg ved det ikke helt og mine undertøjsbilleder er blevet sendt videre men jeg er ikke så bekymret fordi jeg ved at de ikke havner på nettet men er lidt irreteret over at de er blevet sendt videre men bære ikke nag men vil bare vide om undertøjsbilleder er det samme som nudes?

Svar: 

Hej Anonym

Jeg kan godt forstå du er i tvivl, om det her med mødom, for der findes godt nok mange forskellige holdninger. 
Nogle taler om mødommen som en fysisk ting. Altså noget som sidder i skeden, som går i stykker når man har sex første gang. Det passer altså slet ikke. Det er en gammel myte, som ikke rigtig har noget med virkeligheden at gøre. Det er korrekt at kvinder har en krans indenfor skedeåbningen (kønskransen). Der er IKKE en hinde(nogle kalder det en jomfruhinde), og der er IKKE noget der sprænges. Man kan have masser af sex, uden at man kan se det fysisk, og uden at noget "sprænger". 

Mødommen er også noget som mange taler om som et begreb, som et udtryk for at man har gjort noget første gang. Så første gang man står på ski, mistede man sin ski-mødom, eller første gang man tager på festival, så mister man sin festival-mødom. Mange vil sige at først egang man har sex, så mister man sin mødom, og om det så kun varede få sekunder, eller om fyren var halvt eller helt oppe, er måske ikke så vigtigt. Men i realiteten er der ingen regler. Mødommen findes ikke rent fysisk, og som begreb, er der ingen andre regler end dem du selv bestemmer dig for. Så om du har mistet din mødom efter den seksuelle oplevelse du havde, er faktisk kun dig der bestemmer. 

Jeg kan også godt forstå, at du kan være i tvivl om lovgivningen i forhold til private billeder.

Det er IKKE forkert at tage undertøjsbilleder af sig selv og vise dem til hvem man har lyst til. Hvis det havde været nudes med fokus på kønsdele eller sex, så ville sagen være mere alvorlig for deleren, fordi du er under 18. 

Du har altså ikke gjort noget som helst forkert. Derimod har den eller dem, som har delt dine private billeder videre gjort noget forkert, fordi du ikke har givet lov! Et undertøjsbillede kan nemlig stadig være meget privat og seksuelt, selvom det ikke er et nøgenbillede. Den slags billeder må man ikke dele videre uden samtykke.

 

jonass billede
Jonas fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program