Hvordan snakker jeg med min mor?

forumspørgsmål

Hvordan snakker jeg med min mor?

forumspørgsmål af
NW
14 år
Oprettet 5 år 3 måneder siden

Jeg vil gerne snakke med min mor om et rigtig svært emne som jeg er meget usikker på og som jeg har brug for hendes støtte og hjælp til (Det er ikke relevant hvad det præcist er).

Jeg ved hvad jeg vil fortælle hende og føler mig klar til at tale om det, det eneste problem er bare at jeg ikke ved hvordan jeg skal starte samtalen og komme ind på emnet. Hvordan fortæller man sin mor noget som sansynligvis er lidt af en omvæltning for hende fordi det vil ændre hendes syn på mig?

Det er ikke fordi jeg er bange for at hun ikke vil støtte mig, jeg er bange for at hun ikke vil forstå at jeg er ikke sikker endnu og det er svært for mig vide hvad jeg vil.

Kommentarer

Hej NW

Det kan godt være rigtig svært at få startet op på sådan en samtale - det kan jeg sagtens forstå, at du har svært ved! Jeg er dog glad for, at du har en mor du føler du godt kan snakke med emnet om og at du er sikker på, at hun nok skal støtte dig.

Det er meget normalt at det lige kræver, at man tager lidt mod til sig, før man kan starte sådan en samtale. Jeg ville nok bare starte med "mor, der er noget jeg gerne vil snakke med dig om". Hvis du bare kan samle modet til at sige det, så tror jeg resten kommer til at komme helt af sig selv, for så vil hun jo spørge ind til, hvad det er du vil snakke om.

Hvis du tror, at det bliver en stor omvæltning for hende, så er det nok en god idé at vælge et tidspunkt ,hvor hun har så meget overskud som muligt. Dvs. en dag, hvor hun ikke har super travlt eller skal nå en masse ting.

173

Tak for svaret Gabriel. Jeg er lidt i tvivl om jeg skal ”pakke det lidt ind“ eller om jeg bare skal sige det kort og præcist. Hun har det med at være lidt stresset. Hvad mener du?

159

Jeg synes godt du kan pakke det lidt ind, forstået på den måde at du bruger lidt tid på at fortælle om det, i stedet for bare at smide en bombe i én enkelt sætning, hvis du forstår? :-)

Hvis hun tit er stresset, må du bare se, om du kan finde et tidspunkt, hvor hun er lidt mindre stresset end normalt :-) Måske en aften i en weekend, hvor arbejdet ikke fylder?

200

God ide, det vil jeg prøve. Tak for hjælpen.

157

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program