Bare nogen at snakke med

blogindlæg

Bare nogen at snakke med

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Kære alle!

Tak, for en god ekstra gruppechat i tirsdags, hvor der var åben chat. Vi snakkede om mange forskellige ting, vi pjattede og hyggede os som altid, men her vil jeg lige fremhæve et par ting, som jeg synes, var rigtig spændende at snakke om! Vi snakkede en del om at søge rådgivning både online og ved brug af forskellige telefon-hotlines man kan ringe til. Der var flere, der syntes at det kan være lidt mere skræmmende rent faktisk at skulle snakke i telefon om de ting, man gerne vil snakke om. En ung skrev: Man kan også lidt bedre tage en pause fra en chat end fra en telefonsamtale. Vi snakkede om online rådgivning og jeres oplevelse af, hvad god og mindre god rådgivning er. Selvom man søger forskellige ting, når man søger rådgivning, så var der alligevel ret stor enighed om, hvad der virker og hvad der ikke gør. Der var enighed om, at det er vigtigt at føle sig mødt, og at man sagtens kan mærke på rådgiveren, om de virkelig interesserer sig eller ej. En ung skrev: Jeg kunne allerede mærke det, da rådgiveren startede samtalen med "Hej. Hvorfor har du skrevet ind"? Som om at nu skulle jeg fortælle mit problem, jeg ville få en løsning jeg havde prøvet at undgå ved at skrive ind smidt i hovedet, og så måtte jeg gerne gøre plads til den næste. 

Jeg synes, det var rigtig vigtigt, det der blev skrevet omkring at søge rådgivning for bare at snakke lidt. Det er ikke altid, man søger en løsning, nogle gange har man måske endda selv tænkt på de forskellige mulige løsninger. Her skrev en ung: Altså det føles bare virkelig nederen, når man endelig tager sig sammen til at fortælle noget, som virkelig er svært. Og så får man bare kastet en virkelig kliché løsning i hovedet med det samme.. så føler bare man, at der ikke var nogen grund til at åbne op overfor nogle. 

Når det hele er lidt svært, kan det nemlig være rart bare lige at snakke lidt med nogen. Bare lige at få lov til at fortælle nogen om de ting, der foregår. En ung skrev: Synes det er nederen at det altid skal handle om, hvad man skal gøre bagefter.. jeg føler f.eks. at jeg er ret godt igang med at finde en løsning.. nogle gange jeg har bare brug for at snakke om det, hvis der enten er sket noget lige pludselig eller hvis det pludselig bliver for meget. 

På tirsdag

På tirsdag er der igen en ekstra gruppechat, som også er åben! Jeg håber, I vil komme forbi og chatte og hygge og bare snakke lidt! :) Det foregår stadig gennem Gruppechat.dk, hvor du skal lave en bruger for at være med! Glæder mig til at se jer. 

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program