Bryd ud af boksen

blogindlæg

Bryd ud af boksen

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 6 måneder 6 dage siden

Kære alle!

I torsdags havde vi gruppechat om seksualitet, hvor vi havde Marko fra Sexlinien med som gæsterådgiver. Det var en spændende chat, hvor vi snakkede om mange forskellige ting om seksualiteten, at springe ud, sex, venskaber og forskellige forventninger til forskellige køn.

Hvad er du til?

Vi startede ud med at snakke en del om seksualiteten. Vi snakkede om, hvordan man ved, hvad man er til, og om seksualiteten mon nogensinde er fast? En ung skrev: Kan man godt vide om man er til drenge eller piger, eller begge hvis man aldrig har haft en kæreste? Her snakkede vi lidt videre om, hvad det egentlig er, der bestemmer ens seksualitet og hvad tiltrækning mon handler om. En ung skrev meget fint, at det måske mere handler om personligheden: Jeg har den tanke at man jo ikke forelsker sig i kønnet, men personligheden, om det så er en dreng eller pige kan vel være ligemeget. Men det er bare sådan jeg har det jo. Jeg er heller ikke sikker på hvad jeg er til, for jeg har aldrig været seksuelt tiltrukket af nogen køn. Der blev også stillet et rigtig godt spørgsmål omkring netop dette: Ja, det er som at blive sat i bokse. Hvorfor er vi ikke født til at kunne være til alle køn, og så forelsker man sig måske mere i det ene køn end det andet? Hvis det giver mening.

For nogle kan seksualiteten måske være en stor del af identiteten, men på samme tid behøver det måske ikke betyde så meget, om man er til det ene eller det andet?

"Billig" 

Hen mod slutningen af chatten kom vi ind på noget meget vigtigt, nemlig det med, når andre blander sig i, hvem og hvor mange man har sex med. Der var stor enighed om, at man selvfølgelig skal have sex med dem, man har lyst til, men der var også en frustration over, hvor meget man kan blive dømt af andre på grund af sine valg. Det er som om, at ens værdi bestemmes af, hvor mange man har sex med. Mange kunne genkende en tendens til, at der er stor forskel mellem kønnene netop på dette område. En ung skrev: Hvilket jo også er forkert. At drengene får en high five og kan krydse endnu en pige (eller dreng) af, hvorimod pigerne skal skamme sig. Det er enormt frustrerende, at der stadig tænkes sådan - både for drenge og piger. For det lægger et stort pres på, hvordan man skal være, hvor pigerne skal være uskyldige og svære at få, skal drengene have lyst til sex hele tiden. På den måde, kan man virkelig også føle sig forkert, hvis IKKE man følger disse "regler". Som kvinde kan man føle sig beskidt og let, og som man kan man føle, man fejler, hvis ikke man scorer en masse. Det er SÅ vigtigt, at vi gør, som vi selv føler er rigtigt for OS. Du er ikke forkert, fordi du ikke passer ind i kasserne. 

Kærlige hilsner 

Rådgiver Sophie

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program