SEKSUALITET

blogindlæg

SEKSUALITET

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 4 måneder siden

Kære alle! 

Så er det tid igen! På torsdag har vi gruppechat, og emnet denne gang er sex og seksualitet. Vi har gæsterådgiver Marko fra Sexlinien. Nogle af jer kan måske huske Marko fra tidligere chats, han skriver om sig selv: Mit navn er Marko, og jeg er rådgiver på Sexlinien hos Sex & Samfund. Sexlinien er en telefon- og chatbaseret rådgivningslinje, som tilbyder lægelig- samt psykologisk vejledning om seksualitet, transkønnethed, prævention, sexsygdomme, seksuelt misbrug m.m. I kraft af mit virke som rådgiver har jeg derfor god erfaring med at vejlede om problemstillinger, der særligt relaterer sig til sex og kønsidentitet.I gruppechatten på torsdag vil du både have rig mulighed for at stille konkrete, faktuelle spørgsmål men også spørgsmål af mere følelsesmæssig, pædagogisk/psykologisk karakter. I min tilgang som rådgiver, ser jeg en vigtighed i, at det ikke er mig, som ”fanger fisken for dig”. Jeg vil derimod nærmere forsøge ”at lære dig at fiske, så du selv kan fange fisk”.

Seksualitet og identitet

Fordi vi alle er forskellige mennesker, er lige præcis vores seksualitet vores helt egen. Det er helt personligt og individuelt, hvad man tænder på og hvem, men det kan være en længere rejse at lære sin egen seksualitet at kende. Nogle mennesker bruger hele livet på at eksperimentere og undersøge deres seksualitet, mens andre måske ikke har den helt store interesse for sex og seksualitet. Der er ikke nogen rigtig eller forkert seksualitet, og kærlighed er kærlighed ligegyldig hvem den involverer. Sådan tænker heldigvis rigtig mange mennesker i dag, men fordi sex og seksualitet kan fylde så meget for vores identitetsfølelse, kan det stadig være en svær rejse at være på. Seksualiteten kan fylde meget for, hvordan vi opfatter os selv, og derfor kan forvirring om ens seksualitet godt skabe en følelse af ikke helt at vide, hvem man egentlig er. Alt dette snakker vi mere om på torsdag! 

Sex

Udover snak om seksualitet bliver der også masser af mulighed for at stille mere specifikke spørgsmål om sex. Sex er en helt naturlig ting at være nysgerrig omkring, det er vi alle sammen. Man kan have mange spørgsmål om hvad, hvordan, hvorfor og med hvem, og alle de spørgsmål er der plads til på torsdag. Så kom forbi! 

Husk at gruppechatten er flyttet over på Gruppechat.dk, hvor du skal lave en bruger for at være med. Du er stadig anonym, og her kan du også komme til at gruppechatte endnu mere, hvis du vil. 

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Hej findes der ingen chat for børn hvor Man kan snakke om familie skole sport sygdom osv men hvor man måske er fra 9-13år jeg kan se jers chat er 12 år og op savner at snakke med nogen anonym da mange ting måske er svære sige til sine venner Og jeg kender godt BørneTelefonen men det jo børn på min alder jeg vil snakke med

416

Kære dig

Jeg kan godt forstå at du gerne vil snakke med andre børn på din alder, og at du gerne vil have at det er anonymt. Lige nu kender jeg desværre ikke til gruppechats for 9-13 årige, men vi har hørt det fra andre end dig, så det er helt sikkert noget vi vil arbejde videre med. Grunden til at vi har været nødt til at hæve vores alder til 12 år, er fordi at det har været svært for de 9-13 årige at være med i snakken med f.eks. unge på 19-23 år. Jeg håber du vil holde øje med siden her, og jeg håber også at du vil bruge forum (Ung-til-ung) delen, hvor du også kan få støtte og råd af børn på din alder. 

Kærlig hilsen Rådgiver Signe

361

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program