Graviditetstest?

brevkassespørgsmål

Graviditetstest?

brevkassespørgsmål af
Leonora
15 år
Oprettet 5 år 11 måneder siden

Hej...jeg er en 15 årig pige, der begyndte at have sex for ca 3 uger siden... jeg har læst at man også kan have sex i p-pille pausen (de syv dage hvor man skulle have menstruation) men ved ikke om det virker i den første pause.Jjeg havde min menstruation 3 dage, i pausen. 2 dage efter havde vi sex ( i dag) jeg tager min første p-pille efter pausen i morgen, men tror du at jeg er gravid?

Svar: 

Kære Leonora.

Hvis man tager sine p-piller fast og ikke glemme nogle dage, så er p-pillerne meget sikre. Man kan sagtens have sex i de 7 dage man holder pause, også selvom man ikke bløder alle 7 dage. Hvis man har sex i den første cyklus efter man er startet på p-piller, er det vigtigt at man begynder på p-pillerne rigtigt. Det gør man ved at tage første p-pille på menstruationens 1. dag. Så er man beskyttet mod graviditet helt fra starten. Hvis man glemmer at tage en p-pille skal man tage den så snart man kommer i tanke om det. Hvis det er blevet tid til den næste p-pille tager man to samtidig. Det er vigtigt at vide at man ikke er beskyttet imod graviditet de næste 7 dage. Hvis man har sex alligevel er det vigtigt at bruge kondom. 

Jeg håber dette gav dig svar på dit spøgsmål. Hvis ikke, eller hvis der opstår nye, skal man altid søge svar ligesom du gjorde. Det skal du have stor ros for. 

Mvh Christine, læge. 

 

 

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program