Er det farligt??

brevkassespørgsmål

Er det farligt??

brevkassespørgsmål af
Sofie
14 år
Oprettet 6 år 8 måneder siden

Hey!

Jeg er en pige på 14, som ser en del til den her dreng. Vi er ikke kærester, men vi har ihvertfald noget. Han vil ikke rigtigt i et forhold endnu, da han næsten lige er kommet ud af et - hvilket jeg godt forstår. 

Jeg skal hjem til ham, her om en uges tid, hvor vi mødes med nogle af vores fælles venner. Ham og jeg skal sove selv sammen, inde på hans værelse. Han er ikke jomfru, men ved at han dog kun har haft sex en gang før. Jeg er jomfru, og jeg tænker en del over, om han nu skal være den der tager min mødom?

Jeg tænker at der godt kunne komme til at ske noget, den dag vi sover sammen. Jeg er ikke rigtigt den mest seksuelle person i hele verden, og har ikke rigtigt nogen erfaring med hensyn til at for eksempel, at få finger, have sex, blowjobs osv.

Han bliver 15 til september, og jeg bliver først 15 til juni, næste år. Så jeg tænker også, at hvis der skal ske noget, skal det til at være nu. Da det jo er ulovligt, at være i seng sammen med en, som er ældre.

Jeg kan rigtigt godt lide ham, og vi har det sjovt sammen. Han virker også til at kunne lide mig, en del.

Det, som jeg er lidt bange for, er om det hele bliver akavet hvis vi er i seng sammen?

Altså, jeg ved man kun skal gøre det af lyst, og hvis man føler sig klar. Jeg ved ikke om jeg føler mig klar endnu, og er bange for, at jeg fortryder det. Hvis jeg nu ikke er så god til det, den første gang, dropper han mig så og sladrer om det?

Han er rigtigt sød, og virker slet ikke til at være en som kunne finde på at droppe mig - det har vi nemlig snakket lidt om. 

Jeg er dog også meget i tvivl om jeg nu har følelser for ham, eller om det bare er fordi, han er min første mulige kæreste - og jeg derfor så bare skal tage chancen. Jeg ved det virkeligt ikke. Vi har ikke rigtigt haft noget form for forhold før, at vi fik noget sammen. Vi var bare sådan bekendte, eller hvad man siger.

Hvad skal jeg gøre??

Svar: 

Hej Sofie

Jeg kan godt forstå du er i tvivl. Den første gang og den første kæreste er en stor beslutning, og man kan let være i tvivl. 

Jeg vil godt lige starte med det der med seksuel lavalder og om det er lovligt eller ulovligt. Loven siger ike noget om hvor gammel man skal væe før man må have sex. Du kan ikke bliver straffet og du ville ike gøre noget forkert hvis du vælger at have sex som 14-årig. 
Loven om seksuel lavalder handler kun om at beskytte unge under 15 mod at blive udnyttet af voksne. Så det handler om at voksne ikke må have sex med nogen under 15 år. Hvis det sker er det den voksne der gør noget ulovligt. Ikke den unge under 15. 

Jeg tænker at det i højere grad handler om, om du føler dig tryg. Det er kan være svært at sige hvornår man helt præcis er klar. 
Men jeg synes at en god regel, man kan sætte for sig selv, er at man skal føle sig tryg ved den man overvejer at være sammen med. Sådan helt tryg og rolig nede i maven. Gør du det? 
Du skriver at du er bange for at fortryde og det tænker jeg er en vigtig følelse, og noget du skal tage alvorligt. Hvis den her fyr er den rigtige fyr for dig, skal han nok vente. Vente til du har lært ham endnu bedre at kende, og til du føler dig mere tryg, og mere sikker. 

Vidste du egentlig godt, at langt de fleste unge er fyldt 16 før de har sex første gang? Mange tror at det nærmest er noget man SKAL have gjort når man bliver 15, fordi så man man jo. Men det er altså slet ikke rigtigt. 8 ud af 10 unge i Dk har først sex efter de er fyldt 16 år...og flere og flere har først deres seksuele debut som 18, 19, eller 20-årige. Så du har ikke travlt. Tag den tid du har brug for, og hvis det ike føles "helt rigtigt"...så vent. 

Mange hilsner
Elisa

Elisas billede
Elisa fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program