Problem

brevkassespørgsmål

Problem

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 6 år 10 måneder siden

Jeg er en dreng på 18 år der ikke har haft sex før, selvom jeg har haft chancen før. Da jeg havde chancen sidst men ikke gjorde det var fordi jeg ikke kunne få stiv pik, men det var nok fordi jeg havde drukket hele aftenen og klokken var fem om morgenen osv. jeg skal på festival næste uge, og jeg vil virkelig gerne miste min mødom, men jeg er hunderæd for at jeg igen ikke kan få erektion hvis jeg får chancen, og det er som om frygten for ikke at kunne få erektion, sætter min selvtillid i bund og gør mig endnu mere bange for jeg ikke kan. Samtidig er jeg også bange for at blive ydmyget af pigen eller af mine venner hvis de skulle finde ud af det. kan jeg gøre noget eller forberede mig på nogen måde??

Svar: 

Hej med dig

Først og fremmest vil jeg starte med at sige, at jeg sagtens kan forstå din frustration. Det er på ingen måder sjovt at opleve at "skidtet" ikke virker som man gerne vil. Det kan godt skabe lidt "panik". 
Der er dog ikke noget som helst usædvanligt eller mærkeligt i det du har oplevet. Som du selv siger kan det let have noget med dit indtag af alkohol. Alkohol er på ingen måder en god potensfremmer...tvært imod. Selv uden alkohol er det faktisk helt almindeligt at penis ikke kan blive stiv, den første gang. Det har ganske enkelt noget at gøre med at man er overspændt. Nogle kan godt få stiv penis og kommer så til gengæld allerede efter 5 sekunder, mens andre slet ikke kan få den stiv. 

Nu står du så overfor at skulle på festival og vil gerne prøve din første gang. Og du er, som du selv siger, rædselsslagen for at det samme skal ske. Det kan jeg sagtens forstå. 
Jeg kan også sagtens forstå at du gerne vil prøve sex. Det er jo en helt naturlig del af livet. Du skal vide at der overhovedet ikke er noget usædvanligt i at du ikke har haft sex, som 18 årig. Mere end hver 5. ung er stadig jomfru som 18-årig, så det er altså ikke noget usædvanligt. 

Men altså...du skal på festival og vil nu gerne have råd til hvordan du kan undgå at det her skal ske igen. Hvad du kan gøre for at forberede dig. 
Den oplevelse du havde første gang har nok været en god kombination af for meget alkohol, og måske også lidt præstationsangst. Altså bekymringen for ikke at slå til, der lige præcis gør at man enten ikke kan få stiv penis, kommer alt for hurtigt ,eller måske slet ikke kan komme. Det bedste våben mod præstationsangst er at skrue ned for sine forventninger til hvad der skal ske. Have sex i en rolig og tryg ramme, med en partner som man kender rigtig godt og føler sig tryg ved. Kan du sehvor jeg bevæger mig henad? 
Lige det modsatte at det du planlægger. Den ramme du håber, at skulle prøve sex første gang er på en festival med masser af andre mennesker lige udenfor teltet, med en pige som du er bange for kunne ydmyge dig, hvis noget går galt. Jeg bliver nødt til at være ærlig og sige at du har skruet opskriften på en dårlig oplevelse sammen. 

Præstationsangst, handler om tankerne oppe i hovedet. Der er intet fysisk problem. Det handler kun om at du er bange for at det skal ske igen, og om den ramme du har sex i, og hvem du har det sammen med. Hvis du går ind til næste gang med en forventning om at det SKAL lykkes, og du gør det sammen med en pige som du er bange for kan ende med at ydmyge dig, tænker jeg der er stor risiko for at det går galt igen.  Jeg bliver nødt til at give dig det råd at du venter. Det er nok ikke det du vil høre, men det er min ærlige mening, og det jeg vurderer som det bedste råd. 

Et mere generalt råd om præstationsangst og forberedelse til at det ikke sker er at du prøver at flytte fokus væk fra den stive penis og til den pige du er sammen med. Prøv at lade være med at tænke på at den skak blive stiv, men fokuser på følelsen af at blive rørt og kysset. Prøv og lade være med at have en bestemt plan for at du SKAL have sex, men fokuser i stedet på følelsen af at mærke den her pige du er sammen med. Hendes læber, bryster, mave osv. Jo mere du kan fordybe dig i, at mærke det der føles rart lige nu og her...jo mindre tænker du på din penis, og at den SKAL blive stiv. Og jo mindre du tænker på det...jo mindre er risikoen for at du oplever det samme som sidst. 
Det er også derfor jeg vil anbefale dig at gøre det i en ramme du er mere tryg i, og med en pige du kender godt. Så gør det nemlig ikke noget, hvis det tager lidt længere tid, eller du lige har brug for en lille pause. 

Hvis du kaster dig ud i at prøve i den kommende uge, kan du selvfølgelig også bruge samme råd. Det handler om at tage det med ro, og fokusere på den rare følelse du mærker lige nu og her, frem for at tænke på det du vil have til at ske. 
Måske er det bare helt rigtigt at gøre det først gang på festivalen. Men giv det lige en ekstra tanke om det er det helt rigtige tidspunkt for dig. 

Lige meget hvad du vælger ønsker jeg dig held og lykke med det. Og bare rolig...det skal nok lykkes. ALLE fyre oplever lignende problemer før eller siden, så der er ikke noget mærkeligt eller usædvanligt ved det her. 

Mange hilsner
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program