kan man ikke få børn?

brevkassespørgsmål

kan man ikke få børn?

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 6 år 11 måneder siden

giver mig selv finger en gang i mellem, men hvis min mødom springer kan jeg så ikke få børn??

Svar: 

Kære dig

Tusind tak for dit brev. Det er så fint at du er opmærksom på hvad der kan ske i din krop, og at du tør spørge hvis der er noget du er i tvivl om.

Og bare rolig! For det første er det usandsynligt at du kan springe din mødom ved at onanere med en finger eller to. For det andet, så betyder din mødom ikke noget for om hvorvidt du kan få børn eller ej. 

De fleste tror at ens mødom er en hinde som dækker for ens skede, og at den brister når man får noget op. Det er ikke helt rigtigt. Her er hvad Sexlinien skriver om mødommen: Ens mødom er i virkeligheden en tynd og elastisk slimhindefold, der sidder som en krans ved indgangen til skeden. Folden er medfødt og bliver mere elastisk og fleksibel i puberteten. Den kan være 'fliget', så den ligner bladene på en blomst. Hos nogle piger kan mødommen dække mere af skedeåbningen, mens den hos andre kan være svær at se eller mærke. Ligesom alle andre dele af kroppen ser mødommen helt forskellig ud fra person til person. Fordi mødommen er elastisk, er der ikke risiko for at den går i stykker, når du har idræt eller sport. Hvis du vil vide mere om mødommen, så kig her

Mødommen betyder ikke noget for om hvorvidt du kan få børn eller ej. Det første tegn på at du er i stand til at få børn, er når du får din menstruation. Menstruationen er et tegn på at der har været et æg i din livmoder, som ikke er blevet befrugtet (du blev ikke gravid) og som så er blevet sendt ud af kroppen som blod. Der er selvfølgelig nogen som har problemer med at få børn, men det er slet ikke noget du skal være bekymret for nu, da det er langt de færreste. Jeg vil skyde på at du fungerer lige præcis som du skal.

Jeg håber du kan bruge mit svar

Venlig Hilsen

Signe

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program