Brunt Udflåd

brevkassespørgsmål

Brunt Udflåd

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 6 år 10 måneder siden

Hej

Jeg har nu haft brunt udflåd i godt to uger. Det hverken lugter eler klør dernede, det altså kun farven der er ændret (undskyld for detaljerne). Har prøvet at søge på nettet om hvad der kunne være årsagen, men kan kun finde grunde som graviditet og sexsuel overførte sygdomme. Da jeg ikke har haft sex endnu kan det jo ikke være grunden. kan ikke lide at spørge lægen om sådan noget, så tænkte på om i havde nogen ide om hvad det kan være?

Svar: 

Hej med dig.

Udflåd kan se ud på mange måder, og meget af det er helt normalt. Andre ting er tegn på feks. svamp eller ændret balance i bakterierne der er i skeden.

Normalt udflåd er klart og lugter ikke. Det skifter udseende igennem cyklus pga. hormonerne.

Brunt udflåd kan enten vær epga. at der lidt blod i det hvis man feks har en kønssygdom eller anden infektion sådan at slimhinden inde i skeden er irriteret og derfor kan bløde lidt. Brunt udflåd kan også være bakteriel ubalance. Man har altid bakterier i skeden og de er sammensat på en helt speiel måde. Det er altså gode bakterier der hjælper kroppen emd at beskytte sig og få det hele til at fungere som det skal. Hvis der kommer en ændret sammensætning af bakterierne, kan det give ændret farve på udflådet. Dette kaldes bakteriel ubalance og skal som regel behandles med anibiotika, for, at man kan slå de bakterier der er for mange af ned, og så den normale bakterievækst kan komme igen. Som regel lugter udflådet kraftigt af "fisk" hvis man har bakteriel ubalance, så hvis det gør det, akn det være at dit udflåd er blevet brunt af den årsag. Ofte vil det også svie når man har sex, eller bruger tampon. Hvis det ikke lugter er det mindre sandsynligt at det er det, og så kan det være lidt blod der når at blive brundt fordi det er lidt langt id om at komme ud af skeden.

Svamp giver ofte hvidt udflåd og i større mængder end normalt. Svamp kløer også.

Da du ikke har haft sex med nogen, så er det nok ikke en seksuelt overført sygdom, men en masse forskellige af dem, kan også give ændret udflåd.

Hvis det bliver ved, synes jeg du skal gå til lægen. Læger er meget vandt til at snakke med kvinder om den slags, så det skal du slet ikke være flov over. For at finde ud af hvad det er, kan det være nødvendigt med en podning. En podning er en prøve fra det område hvor generne kommer fra. Det foregår typisk ved, at man rører området med en vatpind. Det gør ikke ondt, men kan være lidt ubehageligt. Så måske vil der være behov for en prøve fra skeden, så man kan se om der er bakterier i udfådet. Det er meget hyppigt, at læger taler med kvinder om sygdomme i underlivet, så igen, det skal du ikke være nervøs for.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Hilsen fra Lea

 

Leas billede
Lea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program