Er det lovligt?

brevkassespørgsmål

Er det lovligt?

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 7 år 2 uger siden

Gider i ikke være søde at svare på denne sms hurtigst muligt, da jeg har brug for svar inden mandag! TAK!

Går til psykolog og ved min mor selvføkelig godt! Men er det tilladt rent lov mæssigt at F.eks tage en gammel efterskole lærer med til en psykolog samtale uden min mor ved det? 

For har brug for at få min gamle efterskole lærer med til en samtale pga nogle problemer, men min mor må ikke finde ud af det! Da jeg for min mor slet ikke må have kontakt med hende... men kan min mor godt bestemme vi ikke må have kontakt? Holder den nemlig ikke..

Svar: 

Hej med dig

Som udgangspunkt har din psykolog tavshedspligt, og må derfor ikke videregive oplysninger til din mor om hvad der sker hos psykologen.

Som udgangspunkt må du som 17-årig selv bestemme, hvem du har kontakt til. Nu kender jeg ikke til din situation, og der kan selvfølgelig være særlige omstændigheder omkring din tidligere efterskolelærer der gør at I ikke må have kontakt. Derfor kan jeg heller ikke sige om det er lovligt eller ulovligt.
Hvis din efterskolelærer har gjort noget ulovligt, kan han/hun eksempelvis blive dømt til ikke at må have kontakt til dig. Men som udgangspunkt kan din mor ikke bestemme at du ikke må have kontakt til din tidligere lærer, hvis det "bare" handler om at din mor er uenig eller ikke bryder sig om din tidligere lærer. Der skal mere til. 

Hvis ikke din tidligere lærer har et direkte forbud fra at have kontakt til dig fra en domstol, kan du måske prøve at kontakte din psykolog og spørge om du må tage din lærer med?

Og så tænker jeg at du kan overveje at kontakte din kommune og spørge ind til dine rettigheder i forhold til din tidligere lærer og din mor. Hvad må du selv bestemme, og hvad kan din mor bestemme. 

Bedste hilsner
Niels-Christian

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program