Forsinket menstruation!

brevkassespørgsmål

Forsinket menstruation!

brevkassespørgsmål af
Ano
13 år
Oprettet 7 år 2 måneder siden

Hej brevkasse

Jeg fik min menstruation i starten af skoleåret (7 klasse) og har haft det ca hver 3 uge siden. Men nu er den bare stoppet? Jeg har talt sammen at jeg idag ikke har haft den i over 70 dage, og jeg har snakket med sundhedsplejersken på min skole som siger at det er helt normalt..?

Men jeg har så også hørt at ens menstruation bliver påvirket af ens veninders... og min mens er stoppet lige da jeg begyndte at være rigtig meget sammen med en pige der ikke er så udviklet endu, og heller ikke har fået sin mens... Kan det være derfor den er stoppet? Er ret utryk ved at den bare er stoppet.. Det skal lige siges at jeg IKKE er gravid, har aldrig haft sex.

Knus Ano

Svar: 

Hej med dig.

Når man lige har fået sin mensturation kan den godt være meget uregelmæssig. Den kan også godt være regelmæssig i en periode, og så ændre sig, så den bliver mindre regelmæssig. Det er helt normalt, at menstruationen er udregelmæssig i starten, og skifter lidt afhængigt af din krops udvikling og en masse andre ting.

Menstruationen bliver nemlig påvirket af mange ting. Stress, kost, motion, humøret og nogle gange også af andre kvinder. Kønshormoner laves af fedt, og dvs. at østrogen, som er det primære kvindelige kønshormon er afhængig af, at man spiser sundt og får nok energi. Hvis man ikke får nok energi, feks. hvis man er på slankekur eller laver rigtig meget sport, så kan der godt komme en pause i ens menstruation. Man kan også godt få længere imellem menstruationerne hvis man er stresset eller ked af det eller oplever noget alvorligt så man ikke har det godt i en længere periode. Hvis man er meget sammen med de samme andre kvinder, så kan man godt påvirke hinanden sådan, at man får menstruation på samme tid. Men jeg mener ikke, at en anden kvinde kan få ens menstruation til at stoppe.

Det er meget individuelt hvordan ens krop er, så jeg kan ikke sige noget om hvordan det er hos lige præcis dig. Jeg synes du lyder helt normal, og jeg tror ikke det har noget med din veninde at gøre.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

 

Hilsen Lea

Leas billede
Lea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program