Forhudsforsnævring

brevkassespørgsmål

Forhudsforsnævring

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 7 år 2 måneder siden

Jeg har desværre forhudsforsnævring, øv. Derfor skal jeg bestille en tid hos lægen. Min normale læge er en mand, men ham vil jeg helst ikke tjekkes af, derfor tænker jeg at bestille en tid hos en af kvinderne. Kan I bare kort beskrive hvad der sker hos lægen. 
En helt anden ting er, om der overhovedet er en mulighed for at springe lægen over, og bare bestille en tid ved en klinik med det samme? 

Svar: 

Hej med dig

 

Du har forhudsforsnævring og har valgt at blive undersøgt af en af de kvindelige læger - og spørger til om lægen kan springes over?

Uanset hvor pinlig eller genert man er over dette problem, så kan man desværre ikke springe undersøgelsen eller lægen over. Du skal vide, at din læge (uanset køn) er professionel og ser på forhudsforsnævring til hverdag - så han/hun skal tage sig godt af dig og ved godt, at det er svært at komme til lægen og blive undersøgt med dette.

Din læge vil bl.a. spørge ind til hvordan og hvornår din forhudsforsnævning generer dig (vandladning, sex, onani, smerter, sår osv.) og hvor lang tid, du har haft den (siden du var lille eller udviklet inden for få år?) Er der andre hudproblemer på kønsorganerne el. din krop?

Herefter vil hun undersøge dig for neden. Du trækker din penis ud af underbukserne og viser den frem, og lægen vil bede dig om at trække forhuden tilbage eller forsøge det, du kan, som er muligt - dette for at vurdere graden af forsnævning, og hvilken behandling som skal startes. Evt. vil hun prøve at trække forhuden tilbage, hvis det er nødvendigt for vurderingen.

Nogle gange kan forhudsfornævning bedres ved behandling med binyrebarkhormoncreme på forhuden og simpel 'forhudsgymnastik', hvor man øver sig i 1-3 gange dagligt i at trække forhuden frem og tilbage - som fast rutine  fx når man bader. Man skal kun trække forhuden tilbage og frem, som det kan lade sig gøre. Det må ikke gøre meget ondt. Man må aldrig tvinge forhuden helt tilbage, hvis den er meget stram. Jeg vil anbefale dig allerede nu at starte på/forsøge disse øvelser i forbindelse med, at du vasker din penis minimum 1 x dagligt (gerne 2-3 gange).

Hvis din læge vurderer, at der er behov for operation for forhudsforsnævning, vil hun henvise dig til en urinvejskirurgi, som vil vurdere om han/hun vil tilbyde dig operation.

Håber, at du har fået svar på dine spørgsmål - og god træning.

 Venlig hilsen Jens

Jenss billede
Jens har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program