Mens

brevkassespørgsmål

Mens

brevkassespørgsmål af
Ida
11 år
Oprettet 7 år 3 måneder siden

hej jeg er en pige på 11 jeg er kommet i pubberteten i en tidlig alder jeg har udflåd det har jeg haft i lang til nu og jeg begynder at have humør svingninger tit og min sundheds plejeske siger at der nok ikke går længe før jeg får det og de andre piger fra min klasse de har ikke udviklet sig endu jeg bliver meget bagtalt fordi at jeg er ved at få bryster og man kan se dem det er svært at tale med dem om det for de forstår det ikke serlig godt .

 

kh en pige på 11 år

Svar: 

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært, at være den første pige i din klasse, som udvikler dig. Det er aldrig sjovt i din alder, at være den første (eller den sidste) i sådanne situationer. Selvom det måske ikke hjælper på din situation lige nu, så kan jeg trøste dig med, at det ligeså stille stopper, når de andre piger også begynder at udvikle sig. Det starter lige så stille, og til næste skoleår, er jeg sikker på, at du ikke er den eneste længere. Jeg kan godt forstå, at det er super træls lige nu, at de bagtaler dig og ikke forstår dig, men alle kroppe er forskellige.

Jeg tror, du bliver nødt til at prøve at acceptere at du udvikler dig før de andre. Hvis pigerne bliver alt for trælse, kan du evt. tale med sundhedsplejersken eller en lærer om han/hun vil kunne tale på klassen om at kroppe udvikler sig forskelligt og i forskelligt tempo, men at det sker for alle og at man derfor skal være søde ved hinanden og ikke tale om hinanden.

Mange hilsner

Christina.

 

Christinas billede
Christina fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program