Fuck!!

brevkassespørgsmål

Fuck!!

brevkassespørgsmål af
Natalie
13 år
Oprettet 7 år 7 måneder siden

jeg var til fest for leden dag.

Jeg mødte en mega sød fyr, vi tog hjem til ham. 

Han var 16 eller sådan noget. 

Vi var lidt fulde og så havde vi sex (ingen kondom). Da det var nåede han at komme inden i mig. Jeg må indrømme at det var godt. Men mig og ham vi er nu kærester. 

Og vi skal nu ha et barn sammen, vi flytter nok sammen når jeg er gammel nok. 

er det forkert af mig at jeg ikk får en abort. Og at jeg ikke melder ham til politiet for at have sex med en mindreårig?

Svar: 

Kære du. 

Det må være rigtig overvældende for dig at blive gravid i så ung en alder, og med en fyr du ikke kendte. Du skriver i dit brev, at det skete forleden dag, så derfor tænker jeg, at det må være rigtig tidligt, at du har opdaget, at du er gravid, og for at være helt sikker på, at du rent faktisk er gravid, så vil jeg først og fremmest anbefale dig at tage til lægen og få det bekræftet. Det kan nemlig ofte være svært at se, om man er gravid så tidligt, og en graviditetstest er ikke 100 % sikker.

Du spørger, om det er forkert af dig, at du ikke har fået en abort. Det kan være svært at svare på, og i sidste ende er det nok kun dig selv der ved det, da det er dit liv og din krop. Jeg tænker, at det nok ikke er det nemmeste at få et barn som 13 årig, da du ikke er ældre end du er. Der følger et kæmpe ansvar med et barn, hvilket også betyder, at ens egne prioriteringer og ønsker kommer i 2. række, og det er vigtigt at overveje, om man er klar til det i så ung en alder. Samtidig tænker jeg også, at du ikke rigtig har haft mulighed for at være ung endnu, og gøre de ting, som følger med teenageårene, og det kan være et stort offer, som du måske vil fortryde senere. Derudover lyder det ikke til, at du kender faren til barnet så godt, og selvom det lyder til, at I gerne vil have det til at fungere, så er det for mange kærestepar en svær omvæltning at få børn tidligt i forholdet. Og rent praktisk er det også rigtig dyrt at have et barn. Så der er altså en masse overvejelser, som jeg tænker er vigtige for dig at gøre inden du træffer din endelige beslutning om at beholde barnet. Men husk at det i sidste ende er din beslutning, om du ønsker at beholde barnet! Men det er også vigtigt for mig at sige, at der ikke er noget galt med at få en abort, og særligt ikke under de her omstændigheder.

Du skriver ikke, hvor langt du er henne, og det lyder også til, at du har besluttet dig for at få barnet. Men hvis du kommer i tvivl, så er det muligt at søge om at få en abort pga din tidlige alder, hvis du fortryder efter du har overskredet de 12 uger. Uanset hvad vil jeg anbefale dig at tage en snak med din læge om din graviditet og dine muligheder. Det kan være svært at beslutte selv, om du skal beholde barnet, og det kan være rart at tale med en fagperson om det. Ellers kan jeg anbefale dig at kontakte mødrehjælpen, som både har telefon og chatrådgivning. Du skriver heller ikke, om dine forældre ved det endnu? Det kan være rigtig svært at skulle fortælle noget så stort til sine forældre, men jeg tænker, at det er vigtigt at de får besked om det. Som ugerne går vil det blive svært at skjule det for dem, og det vil nok være meget rart for dig at få deres støtte og opbakning uanset om du vælger at beholde barnet eller ej. Hvis det er for svært for dig at sige det til dem face to face, så kan du også overveje at skrive et brev til dem, hvis det er lettere for dig. 

Du spørger også, om det er forkert af dig, at du ikke melder din kæreste til politiet for at have sex med en mindreårig. Da du skriver, at du er blevet kæreste med ham og gerne vil flytte ind sammen med ham, så tænker jeg, at du nok må holde af ham, og derfor vil det ikke give meget mening at melde ham til politiet. Loven om den seksuelle lavalder, altså at man ikke må have sex med mindreårige, er lavet for at beskytte børn fra at blive udnyttet mod voksne. Så det er altså ikke strafbart at have sex, hvis den ene er over 15 år og den anden er under, og begge parter gerne ville have sex.

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine overvejelser, og du finder ud af, hvad du skal gøre. Og ellers er du altid velkommen til at kontakte os igen, enten her i brevkassen eller i chatten

Mange hilsner

Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program