Mit liv

brevkassespørgsmål

Mit liv

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Hej jeg er en pige på 12 år jeg har haft et meget underligt liv som jeg vil fortælle om 

da jeg startede i 0 klasse fik jeg 2 bedsteveninder vi var sådan 3 kløreven i min klasse men så i 2 klasse skiftede den en af dem skole og det hele gik i stykker mig og hende dem anden snakkede aldrig sammen ig hun beskyldte mig for at stjæle osv

så i 4 klasse begyndte alt det der poplæritet jo og jeg blev så en af de populære piger hvilket hende den anden ikke gjorder så hun blev meget jaloux og bildte folk ind at jeg kun ville være populær og var ligeglad med venner og veninder og folk troede på hende og jeg blev mere og mere upopulær men jeg havde dog stadig en masse veninder som ikke troede på det og jeg havde det enligT fint med ikke af være populære men på en eller anden måde blev jeg det igen i 5 klasse men så da der var et halvt år tilbage  af 5 klasse valdte mine forældre at jeg skulle skifte skole fordi vi havde mange vikarer og drengene var ikke så flinke så jeg skiftede så og kommet over i en ny klasse hvor hende min gamle venides bedste veninde går så hun havde fået hende til at sige til den nye klasse at jeg var duM og en diva osv så jeg havde ikke nogle venner eller veninder i min klasse men i min parallelklasser havde jeg mange fordi jeg går til fodbold med dem så Jeg var sammen med dem i frikvartererne men efter lidt tid fandt min egen klase ud af hvordan jeg var og de begynde at være sammen med mig og nu har jeg en masse gode veninder i min klasse og en kæreste osv men jeg har et problem hende der havde skabt en masse rygter hun hader mig og prøver bare på at ødelægge mit liv har i nogle tips til hvordan jeg kan få hende til at stoppe

Svar: 

Hej med dig,

Det kan være rart at få fortalt om de ting man oplever og jeg kan godt forstå du tænker over det der er sket. Jeg synes det lyder til, at du er en rigtig sej og stærk pige. Det kan du godt være stolt af! Jeg kan godt forstå du gerne vil have at hun skal stoppe med at sprede en masse rygter om dig. Det er bestemt hverken rart eller sjovt at have sådan nogle rygter om sig selv, når de slet ikke passer. 

Jeg kan desværre ikke fortælle dig med sikkerhed hvorfor hun spreder sådan nogle rygter om dig eller hvorfor hun har en trang til at fortsætte, men det lyder til, at hun er blevet jaloux på dig fordi du er populær og andre godt kan lide at være sammen med dig. Det er uretfærdigt at det skal gå ud over dig på den her måde! Jeg synes dog det er rigtig godt at høre, at dine veninder godt kan se at det ikke passer og derfor alligevel gerne vil dig.

Jeg tror du bliver nødt til at få snakket med hende om hvorfor hun gør sådan imod dig. Måske kunne det være en ide at fortælle dine forældre det du også har fortalt i dit brev, så de kan hjælpe med at det skal blive en god snak for jer begge. Det kan være det bliver nødvendigt at både dine og hendes forældre er med, så ingen af jer føler jer i mindretal. Jeg tror det er den bedste måde at få løst problemet på, da det giver jer begge chancen for at sige hvordan I ser problemet og hvordan I har det med det. Jeg ved godt, at det kan være angstprovokerende at skulle have sådan en samtale, fordi man egentlig ikke har lyst til at bruge mere tid på hende, men jeg tror du vil føle at det var rart at få fortalt hende hvordan det påvirker dig at hun gør sådan imod dig.

Når man går rundt med sådan et problem, så er det vigtigt at man ikke går med alle tankerne selv. Man skal ikke være ked af det uden at andre ved det. Derfor er det også så sejt at du har skrevet herind! Måske er det noget du kan snakke med dine veninder om - altså hvordan det har været for dig og at det stadig går dig på. Mange oplever en lettelse når de får snakket om deres problemer, fordi det pludselig kan føles meget lettere at håndtere.

Du skal også vide at du er velkommen til at skrive ind til 1-1chatten her på cyberhus, hvis du har brug for at snakke mere om det med en voksen rådgiver. Chatten har åbent fra mandag-torsdag, også hele sommeren. Du finder chatten her.

 

Jeg håber du kan bruge mit svar!

De bedste hilsner,

Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program